Primăria şi Consiliul Local Zalău alocă aproximativ un milion de euro pentru ridicarea unui statui a domnitorului Viteazul într-un mic parc din oraş. Solicitat să comenteze decizia, în contextul necesităţii reducerii cheltuielilor publice, premierul Marcel Ciolacu a răspuns că este „mult”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„E un simbol în zona respectivă şi hai să vedem până la urmă cât va costa. E o decizie, urmează o licitaţie, presupun... Îmi cer scuze, chiar să ştiu toate statuile care se un în comună, municipii, oraşe. Cred că e exagerat un milion de euro dar să vedem ce reprezintă. Una e să spunem că e o simplă statuie, o fi ceva cu amenajarea parcului, împreună, de aceea nu vreau să mă exprim pentru că nu ştiu exact despre ce este vorba. Dar, pentru o simplă statuie, e mult”, a afirmat Marcel Ciolacu întrebat despre costurile statuii de la Zalău.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Statuia lui Mihai Viteazul care va fi amplasată la Zalău va fi turnată în bronz şi va fi ampalsată în zona Scala din oraş. 
 
„Mihai Viteazul este în postura călare pe cal cu paloşul în mână în poziţie ridicată. Materialul din care se va realiza statuia este bronzul, iar statuia va avea o înălţime de aproximativ 5,25 metri de la cota superioară a soclului şi până la cota superioară a paloşului”, a transmis administraţia locală printr-un comunicat dat publicităţii vineri, 6 septembrie, în ziua în care a fost semnat contractul pentru realizarea monumentului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.