Autorităţile din Braşov au pus în funcţiune tunurile care produc zăpadă artificială, în noaptea de miercuri spre joi, prima din acest sezon când s-au înregistrat temperaturi sub zero grade Celsius. Municipalitatea anunţă că toate pregătirile necesare începerii noului sezon au fost finalizate, atât în ceea ce priveşte pregătirea domeniului schiabil, cât şi a instalaţiilor de transport pe cablu.
”Având în vedere temperaturile coborâte de azi-noapte, municipalitatea a luat decizia de a porni instalaţiile de producere a zăpezii artificiale. Acestea au funcţionat între lacul de acumulare şi Vârful Postăvarul. În funcţie de temperaturile de săptămâna viitoare - iar acestea se anunţă destul de coborâte - vom porni la întreaga capacitate instalaţiile şi, dacă vremea ne va ajuta, vom începe pregătirea stratului de bază. Deocamdată, zăpada produsă este depozitată”, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
Conform acestuia, pregătirile necesare începerii noului sezon au fost finalizate, atât în ceea ce priveşte pregătirea domeniului schiabil, cât şi în privinţa instalaţiilor de transport pe cablu.
Astfel, tunurile de zăpadă sunt funcţionale şi aşezate pe poziţie, au fost montate toate sistemele de protecţie -saltele şi garduri fixe- iar sistemele de semnalizare şi indicatoarele au fost amplasate pe domeniul schiabil, s-a făcut revizia maşinilor de amenajat pârtiile, iar toate cele 6 ratracuri, maşinile care folosite la amenajarea pârtiilor, sunt funcţionale.
Lacul de acumulare din care sunt alimentate tunurile care produc zăpada este la capacitate maximă, având aproape 130.000 de metri cubi de apă, din care noaptea trecută au fost utilizaţi 1.500 metri cubi.
Acţiunea de producere a zăpezii artificiale va continua şi săptămâna viitoare, dacă se va menţine actuala prognoză meteo, cu temperaturi negative în masiv şi precipitaţii sub formă de ninsoare, astfel încât se va putea începe pregătirea stratului de bază de pe pârtiile din partea superioară.
Tarifele pentru instalaţiile de transport pe cablu nu au fost însă stabilite, existând discuţii în acest sens între firma care deţine majoritatea instalaţiilor de transport pe cablu din Poiana Braşov şi autorităţile locale.
În Poiana Braşov, Municipalitatea deţine cele două telescaune, Ruia şi Lupului, iar firma privată Ana Teleferic este proprietara celor două telecabine, Capra Neagră şi Kanzel, a telegondolei şi a teleschiurilor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.