Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că lista care conţine substanţele pentru care se recomandă ca pacienţii să nu conducă autovehicule sau să aibă o discuţie cu medicul înainte de a urca la volan a fost finalizată şi va fi publicată în perioada următoare. Acesta a explicat că „medicamentele pentru răceală, cu foarte puţine excepţii, nu influenţează capacitatea de a conduce autovehicule”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Lista este gata, poate fi pusă oricând, am vrut să fim siguri că nu greşim, lista este extensivă. Aş vrea să fac o precizare: lumea crede că este vorba despre substanţele care pot da teste fals-pozitive şamd. Nu. Este vorba de o listă care este adusă la cunoştinţa publicului şi este recomandat ca aceste substanţe să nu fie utilizate înainte de conducerea autovehiculului sau, dacă sunt utilizate, să fie utilizate atunci există indicaţie din partea medicului şi o discuţie despre dorinţa omului de a conduce autovehicule. Deci sunt substanţe care luate într-o cantitate mică nu influenţează, ele sunt prezente pe listă”, spune Alexandru Rafila, întrebat, miercuri, când va fi publicată lista cu substanţele care pot duce la teste pozitive privind consumul de substanţe interzise. 
Acesta a explicat că „medicamentele pentru răceală, cu foarte puţine excepţii, nu influenţează capacitatea de a conduce autovehicule”.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Ministrul Sănătăţii a explicat că medici psihiatri şi neurologi au întocmit lista cu substanţe, iar ulterior toate produsele medicamentoase care conţin aceste substanţe au fost identificate de Agenţia Naţională a Medicamentului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.