Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia, având în vedere că regiunile Emilia-Romagna, Toscana şi Marche au fost afectate de ploi abundente şi inundaţii severe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, regiunile Emilia-Romagna, Toscana şi Marche au fost afectate de ploi abundente şi inundaţii severe. Precipitaţiile intense au cauzat revărsarea râurilor şi alunecări de teren, ducând la pagube materiale majore, întreruperi ale traficului şi evacuări. Autorităţile locale au intervenit cu echipe de salvare şi sprijin pentru populaţia afectată, în timp ce multe localităţi au declarat stare de urgenţă.

”Impactul a fost deosebit de grav în zonele rurale şi în apropierea cursurilor de apă, unde infrastructura a suferit daune semnificative. Primările din localităţile afectate au activat planul pentru situaţii de urgenţă, recomandând să se evite deplasările, cu excepţia celor absolut necesare”, arată MAE.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Potivit sursei citate, aeroporturile din regiune funcţionează în mare parte normal, însă unele zboruri au fost întârziate sau anulate din cauza vremii nefavorabile.

Se recomandă consultarea paginii de Internet a Departamentului Protecţiei Civile italiene: www.protezionecivile.gov.it pentru obţinerea informaţiilor actualizate în timp real.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bologna, +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al oficiului consular: +39 324.803.5171.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.