Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” cere Ministerului Fondurilor Europene ca şi ONG-urile şi entităţile medicale publice să poată accesa fonduri europene pentru construcţia de unităţi modulare. În acest sens, organizaţia solicită modificarea Ghidului Solicitantului, unde au fost trecute doar IGSU şi MApN ca posibili benficiari ai acestor fonduri.
”Ministerul Fondurilor Europene România blochează accesul românilor la tratament adecvat pentru infecţia cu SAARS-CoV 2. Solicităm Ministrului Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloş, să permită ONG-urilor şi entităţilor medicale publice să acceseze fonduri europene pentru construcţia de unităţi modulare”, a trasmis, joi, Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă”.
Organizaţia airmă că România trece prin al doilea val de infectări cu COVID-19, cu un număr de cazuri pozitive tot mai mare.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Majoritatea unităţilor medicale sesizează că se apropie de capacitatea maximă pentru tratarea cazurilor medii şi grave. Utilitatea unităţilor modulare pentru tratarea pacienţilor COVID-19 şi izolarea lor de restul pacienţilor cu alte patologii a fost deja demonstrată. Prof. Dr. Dorel Săndesc, Vicepreşedintele Societăţii Române de ATI - «Este iluzoriu să spui că există spitale non-covid. Crearea de spaţii COVID în fiecare spital este în primul rând o măsură de siguranţă pentru pacienţi şi cadrele medicale. Acest lucru trebuie să se generalizeze. Este una dintre măsurile care poate creşte capacitatea rapid şi acest lucru nu face rău spitalului respectiv»”, a mai transmis organizaţia.
Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” a ridicat Spitalul Modular 1 Elias, în doar două luni, crescând cu 38 de paturi capacitatea de tratare a pacienţilor covid.
Fondatoarele Asociaţiei – Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu – anunţă că în acest moment spitalul modular este funcţional 100%
”Cu toate acestea, în Ordinul de Ministru Nr. 613/2020 privind Ghidul Solicitantului la fonduri europene pentru Consolidarea Capacităţii Sanitare de Gestionare a Crizei Covid-19 (POIM/819/9/1), doar două entităţi sunt eligibile pentru accesarea acestor fonduri, respectiv:
IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania şi Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu IGSU. Considerăm că doar includerea acestor două entităţi pe lista solicitanţilor eligibili limitează, în mod nejustificat şi în detrimentul populaţiei, accesul altor entităţi capabile să creeze astfel de unităţi pentru a proteja pacienţii şi cadrele medicale”, a mai transmis Asociaţia.
Organizaţia anunţă că a trimis deja o adresă oficială Ministrului Fondurilor Europene pentru a solicita modificarea Ghidului Solicitantului şi asigurarea accesului la tratament adecvat pentru populaţia României.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...