Reprezentanţii Asociaţiei Colectiv GTG 3010 anunţă că săptămâna viitoare vor transmite Primăriei Capitalei şi primăriilor de sector solicitările oficiale ale asociaţiei de a participa la toate şedinţele de consiliu ale administraţiilor locale din Bucureşti, spunând că de un an şi opt luni, de la tragedia din Clubul Colectiv, aşteaptă, fără rezultat, o schimbare.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost întreruptă, joi, în urma unui scandal izbucnit după ce poliţiştii locali au împiedicat accesul mai multor cetăţeni, inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, care au vrut să intre la şedinţă. La sediul Primăriei au sosit un echipaj de Poliţie, dar şi un echipaj SMURD, după ce reprezentanţii municipalităţii au susţinut că trei poliţişti locali ar fi fost răniţi în busculadă.
Scandalul a izbucnit după ce mai multor bucureşteni care au venit să participe la şedinţă le-a fost interzis accesul în sală, pe motiv că nu mai există locuri. Cei aproximativ 20 de oameni veniţi să participe la şedinţa CGMB au fost ţinuţi la uşă peste o oră şi jumătate, timp în care au existat îmbrânceli cu poliţiştii locali şi cu angajaţi ai primăriei.
Primarul general Gabriela Firea a părăsit sala de şedinţe a CGMB în timpul scandalului, ea având imediat o intervenţie telefonică la Antena 3, în care a spus că, în urma incidentelor, trei poliţişti locali au fost răniţi, drept pentru care vor fi făcute plângeri penale.
Firea a susţinut că incidentele au fost "o acţiune organizată, concertată şi au avut o strategie în spate". ”Când am văzut ambuscada, eu m-am ridicat în picioare şi am vrut să mă retrag, iar tot acest grup violent şi agresiv se îndrepta spre mine, deci eu eram cea vizată. Se dorea probabil linşarea primarului general, dar au fost împiedicaţi să ajungă în proximitatea mea. Îmi pun întrebarea: mai pot să vin la serviciu să-mi desfăşor activitatea sau trebuie să umblu cu SPP, bodyguarzi să mă apere de trei ONG-uri finanţate de Soros?”, a spus Firea, susţinând că ia în calcul să solicite protecţie din partea SPP.
Joi seară, Primăria Capitalei a transmis un comunicat de presă în care susţine că responsabili pentru aceste incidente sunt consilierii USR, împotriva cărora au fost depuse plângeri, aceştia urmând să fie citaţi în faţa Comisiei Juridice şi de Disciplină a Consiliului General. Municipalitatea a mai anunţat că cei trei poliţişti locali care ar fi fost răniţi în urma incidentelor au depus plângeri penale împotriva "agresorilor”, dar şi că "pentru a se elimina orice suspiciuni privind restricţionarea accesului cetăţenilor prin ocuparea locurilor în sală de către angajaţi ai Primăriei Capitalei", locurile pentru aceştia vor fi "clar delimitate" începând de la următoarea şedinţă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.