În urma acţiunilor de control din 2016 la serviciile de ambulanţă de stat şi private, SMURD şi Unităţi de Primiri Urgenţe s-au aplicat sancţiuni în valoare de 56.500 de lei, a anunţat, marţi, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
'Pe parcursul anului 2016, au fost desfăşurate următoarele acţiuni: 48 de controale operaţionale (46 la unităţi/compartimente de primiri urgenţe şi două la servicii de ambulanţă); 35 de inspecţii efectuate în vederea verificării remedierii măsurilor dispuse prin rapoartele de control întocmite ca urmare a controalelor din anul precedent (19 inspecţii la unităţi/compartimente de primire a urgenţelor şi 16 inspecţii la servicii de ambulanţă); 21 de inspecţii ca urmare a unor sesizări (10 inspecţii la servicii de ambulanţă, şase la unităţi/compartimente de primiri urgenţe, patru la firme private de ambulanţă şi unul la dispecerat ISU/SMURD); nouă inspecţii la unităţi ISU/SMURD; 36 de inspecţii la servicii private de ambulanţă şi două inspecţii la evenimente sportive pentru care asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească a fost asigurată de servicii publice sau private de ambulanţă", a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.
El a precizat că, în urma controalelor, au fost aplicate sancţiuni în valoare de 56.500 de lei.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Arafat a spus că pot fi date amenzi şi pentru că un pacient nu are puse complet centurile, în cinci puncte.
"S-au dat amenzi la Unităţile de Primiri Urgenţe şi ambulanţe, atât publice şi private. Nereguli au fost şi la ambulanţele publice şi la private şi la UPU-uri şi la SMURD. De exemplu, în controalele din stradă, dacă pacientul nu este pus sub centuri complet, în cinci puncte, este posibil ca şeful echipajului să fie amendat cu până la 2.000 de lei pentru protecţia pacientului", a mai spus Arafat.
El a mai enumerat nereguli întâlnite la serviciile de ambulanţă private, care aveau substanţe expirate şi documente necompletate.
"Scopul controlului nu este amenda. De aceea, iniţial, respectivele unităţi primesc avertisment , apoi amendă. Inspecţiile nu au mers pe ideea de a da amenda. Dacă nu se acordă atenţie avertismentului atunci vine amenda", a completat Arafat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.