Administraţia Naţională Apele Române anunţă că, pe râul Timiş şi afluenţi Bistra şi Pogăniş, se înregistrează viituri istorice, cota de pericol fiind depăşită deja cu 140 de centimetri. Maximul undeva va fi, însă, atins abia în următoarele ore, iar directorul general Ervin Molnar se deplasează în judeţul Timiş.
”În ultimele trei zile, s-au înregistrat precipitaţii cumulate 150 l/mp-/170l/mp care au condus la formarea unei viituri istorice pe râul Timiş şi afluenţi Bistra şi Pogăniş. Din cauza precipitaţiilor abundente din timpul nopţii, precum şi a propagării viiturilor în aval, se înregistrează în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe toate cursurile de apă din spaţiul hidrografic Banat”, a transmis, vineri, AN Apele Române.
Sursa citată precizează că cele mai afectate cursuri de apă sunt cele vizate de codul roşu hidrologic: Timiş şi Pogăniş.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Pe râul Timiş, în acest moment, la staţia hidrometrică Lugoj a fost depăşită cota de pericol cu peste 1,40 m (zonă îndiguită, faza III de apărare). În următoarele ore, va fi atins maximul undei de viitură. Pentru limitarea efectelor inflitraţiilor la dig pe raza municipiului Lugoj, se acţionează cu saci şi utilaje. Se fac eforturi pentru menţinerea liniei de apărare din aval de localitatea Lugoj”, a mai transmis compania.
De asemenea, instituţia preciZează că, preventiv au fost evacuate obiectivele socio-economice din zonă şi s-a oprit alimentarea cu apă dintr-un cartier din municipiul Lugoj.
Directorul General ANAR, Ervin Molnar, se va deplasa în zonă pentru evaluarea situaţiei de la faţa locului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.