Reprezentanţii Apele Române anunţă, joi seară, că s-au montat 1.700 de metri liniari de diguri mobile, pentru a proteja satul Vadu Roşca, după ce râul Putna a atins niveluri istorice, inundaţiile fiind mult diminuate. De asemenea, s-a stocat un volum de 15 milioane de mc de apă în acumulările Movileni şi Călimăneşti.
”Colegii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea din cadrul Apele Române Siret, cu ajutorul colegilor de la Apele Romane Dobrogea-Litoral şi al celor de la Apele Romane Buzau-Ialomita au montat peste 1700 metri liniari de diguri mobile pentru a proteja satul Vadu Roşca. În acest fel, riscul inundaţiilor a fost redus semnificativ”, a transmis, joi seară, Apele Române.
Sursa citată a precizat că râul Putna a atins, în data de 20 iunie, la miezul nopţii, nivelul maxim istoric de 624 de cm, situându-se cu 24 de cm peste cota de pericol şi fiind cu 3 cm mai mult decât în anul 2005.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”În colaborare cu S.C. Hidroelectrica S.A., Apele Române au luat măsuri de atenuare a viiturilor şi au stocat un volum de 15 milioane de mc de apă în acumulările Movileni şi Călimăneşti. Debitele evacuate în aval de acumularea Movileni, pe râul Siret, au fost de circa 1500-1600 mc/s, faţă de 4100 mc/s, cât a fost în anul 2005, fapt ce a permis ”descărcarea” mai rapidă a debitelor pe râul Putna”,au mai precizat specialiştii.
Aceştia au menţionat că volumele de apă revărsate din râul Putna, în aval de secţiunea Mirceşti, au afectat localitatea Bilieşti, ulterior fiind preluate, prin canalul de desecare al ANIF, către staţia de pompare de la confluenţa Putnei cu râul Siret.
”Volumul apelor fiind mai mare decât capacitate de transport a canalelor de desecare, echipele noastre au intervenit operativ prin montarea panourilor. Totodată, au fost suplimentate capacităţile de pompare ale ANIF cu motopompe de la IGSU şi ANAR. Prin acţiuni mecanizate, canalele de desecare au fost desfundate, fiind asigurat scurgerea apelor către râul Putna”, a mai transmis Apele Române.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.