Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au continuat controalele la zeci de operatori economici de pe Valea Prahovei şi au dat amenzi de aproape 600.000 de lei. Printre neregulile găsite au fost produse expirate, hote şi aparate frigorifice neigienizate, legume şi fructe depreciate. Echipele de control au închis temporar opt unităţi, iar în cazul altor două au fost făcute propuneri de suspendare a activităţii pe o perioadă de cel mult jumătate de an.
Reprezentanţii ANPC au anunţat că, sâmbătă, au fost făcute controale în localităţile Buşteni, Sinaia şi Comarnic aflate pe Valea Prahovei unde au fost verificaţi 59 de operatori economici.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 78 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 579.000 lei şi au fost emise 20 de avertismente. De asemenea, au dispuse opt opriri temporare ale prestărilor de servicii, până la remedierea abaterilor, şi două propuneri de suspendare a activităţii pentru o perioadă de până la şase luni.

În urma controalelor, au fost oprite definitiv 885 de kilograme de produse neconforme, în valoare de 40.417 lei, iar alte produse în valoare de 25.473 lei au fost oprite temporar de la comercializare.

Principalele abateri constatate au fost: agregate frigorifice neigienizate cu acumulari de impurităţi (praf, mizerie), zone ruginite, lichide scurse, zone ruginite, ventilatoare de racire neigienizate, chedere rupte la agregatele frigorifice; legume şi fructe depreciate, alimente congelate cu aglomerări de gheaţă în interiorul ambalajelor, lipsa trasabilitate la produsele de patiserie; cărucioare metalice destinate consumatorilor neigienizate cu acumulări masive de impurităţi.
De asemenea, echipele de control au mai descoperit: hote neigienizate, agregate frigorifice cu chedere rupte, ustensile neprofesionale; materii prime fara etichete cu elemente de identificare şi caracterizare şi fără data limita de consum; produse alimentare cu data limită de consum depăşită; produse fără traduceri în limba română a caracteristicilor esenţiale ale acestora; nerespectarea temperaturii de păstrare/depozitare pentru produsele alimentare.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.