Cinci primari, trei viceprimari, doi foşti viceprimari şi zece consilieri sunt cercetaţi de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru incompatibilitate şi conflict de interese administrativ. Toţi au fost informaţi despre declanşarea procedurilor de evaluare şi, în afara unui consilier local din Caraş-Severin, toţi au depus puncte de vedere la dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

ANI a anunţat, luni, că a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a 20 foşti şi actuali aleşi locali.

Potrivit ANI, este vorba despre cinci primari, dintre care Porge Florin Ioan, primar al oraşului Vaşcău, Judeţul Bihor, este cercetat pentru conflict de interese administrativ.

”În exercitarea mandatului de primar (2012 – 2016) a emis o dispoziţie privind numirea soţiei sale în funcţia de manager de proiect în cadrul unui proiect implementat de Primăria Vaşcău, care a produs un folos material pentru soţia sa (în baza acestei dispoziţii, soţia persoanei evaluate a încasat venituri în sumă de 15.859 lei”, anunţă ANI.

De asemenea, ANI anunţă că sunt cercetaţi pentru incompatibilitate primarii Magheru Cristin, primar al comunei Cîrţa, judeţul Sibiu, Lechici Mirco Ilie, primar al Comunei Răcăşdia, Judeţ Caraş Severin, Coandă Nicuşor, primar al comunei Coşoveni, judeţul Dolj, Corîci Marcel, primar al comunei Greceşti, judeţul Dolj.

Sunt evaluaţi, de asemenea, trei viceprimari - Popescu Aurel, viceprimar al municipiului Târgu Jiu, Judeţul Gorj, Ţîrcomnicu Iliuţă, viceprimar al comunei Pieleşti, judeţul Dolj şi Bratu Adrian, viceprimar al comunei Mîrzăneşti, judeţul Teleorman, totţi cercetaţi pentru incompatibilitate.
În plus, ANI a constatat starea de incompatibilitate a doi foşti viceprimari - Negariu Cornel Ioan, fost viceprimar al comunei Fîrliug, judeţul Caraş Severin şi a lui Buşică Constantina, fost viceprimar al comunei Bîrca, judeţul Dolj.

De asemenea, sunt cercetaţi zece consilieri din judeţele Brăila, Călăraşi, Arad, Caraş-Severin, Ilfov, Buzău, Neamţ, Ialomiţa şi Prahova.
”Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Muntean Alexe nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, anunţă ANI.

Potrivit ANI, persoanele verificate au încălcat prevederile mai multor articole din Legea nr. 161/2003, desfăşurând activităţi incompatibile cu funcţiile pe care le deţin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.