Un tânăr angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, care lucrează ca servant şi care anul acesta a susţinut examenul de bacalaureat la sesiunea din toamnă, este cercetat de Parchetul Militar pentru divulgarea de informaţii clasificate secret de serviciu sau nedestinate publicităţii. El e suspectat că a intrat în sala de examen cu o cameră ascunsă şi a transmis subiectele unei persoane care ar fi trebuit să îi dicteze rezolvările şi care le-a publicat din greşeală pe internet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am primit informarea că un soldat profesionist (servant) are calitatea de suspect pentru infracţiunea prevăzută de articolul nr. 304, Cod Penal, şi anume «divulgarea de informaţii clasificate secret de serviciu sau nedestinate publicităţii». Facem precizarea că în acest moment persoana are doar calitatea de suspect, cercetările fiind preluate de Parchetul Militar Iaşi”, au transmis, joi seară, oficialii ISU Vaslui. 

Aceştia dau asigurări opiniei publice că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Podul Înalt” al judeţului Vaslui «dezaprobă ferm orice situaţie în care  militarii sunt implicaţi în acţiuni de natură penală sau care încalcă deontologia profesională, însă până la clarificarea situaţiei, persoana suspectată beneficiază de prezumţia de nevinovăţie».

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Tânărul servant, în vârstă de 24 de ani, a dat Bacalaureatul în sesiunea de toamnă la centrul de examinare organizat la Liceul ”Ştefan Procopiu”, au declarat surse locale pentru News.ro.

Aceleaşi surse au precizat că el e suspectat că a intrat în examen având asupra sa un aparat de înregistrat cu care a fotografiat subiectele la una dintre probe şi le-a transmis cuiva din exteriorul centrului de examinare, care urma să îl ajute să rezolve subiectele. Căutând pe internet răspunsurile, prietenul care îl ajuta din afară a publicat online, din greşeală, subiectele, au precizat sursele citate.

Tânărul lucrează ca servant în cadrul ISU Vaslui din aprilie 2023 şi are un contract pe durată determinată, de patru ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.