Poliţiştii fac o anchetă la Spitalul Municipal "Filantropia" din Craiova, după ce conducerea unităţii medicale a anunţat că doi pacienţi au murit în condiţii suspecte. Doisprezece pacienţi internaţi la Spitalul Municipal ”Filantropia” din Craiova au primit transfuzii de sânge vineri, iar la şase dintre aceştia au apărut reacţii adverse, doi murind după câteva ore de la administrare, a declarat, luni, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Ştefan Popescu.
Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj a afirmat că în cadrul instituţiei a fost constituită o echipă de inspectori, printre care se numără şi specialişti în transfuzii, care a mers la Spitalul Municipal "Filantropia" pentru a face verificări în cazul morţii celor doi pacienţi.
"Vineri au fost făcute 12 transfuzii de sânge şi din cei 12 pacienţi la şase au apărut reacţii adverse. Doi dintre pacienţi au decedat, iar alte patru sunt în stare stabilă acum. Analiza este încă în derulare", a precizat Ştefan Popescu.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Reprezentanţii Spitalului Municipal "Filantropia" Craiova au sesizat la Secţia 1 Poliţie că în cursul zilei de vineri doi pacienţi internaţi în unitatea medicală au murit în condiţii suspecte. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.
"Este vorba despre o femeie în vârstă de 81 ani, internată la Secţia de Hematologie, şi un bărbat de 67 ani, din Secţia ATI. Conducerea spitalului a sesizat că cei doi au decedat în condiţii suspecte. Cadavrele celor doi urmează să fie expertizate de medicii legişti, iar până la raportul final al acestora se derulează o cercetare privind moarte suspectă", a declarat Amelia Barbu, ofiţer de relaţii publice la Poliţia Judeţeană Dolj.
Surse apropiate anchetei susţineau că celor doi pacienţii le-ar fi fost făcute transfuzii de sânge înainte de a deceda, dar şi că alţi pacienţi ar fi acuzat stări de rău după ce au primit îngrijiri medicale în Secţia de Hematologie a Spitalului "Filantropia".
În iulie anul trecut, o femeie cu cancer în fază incipientă a fost operată la Spitalul CF 2 din Capitală, unde i s-a făcut o transfuzie greşită. Abia după mai bine de trei zile, când pacienta a avut o hemoragie puternică, informaţia privind transfuzia greşită ar fi fost comunicată medicilor chirurgi. După cinci zile de la operaţie, la cererea familiei, femeia - care era în stare gravă, intubată şi ventilată mecanic - a fost mutată de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar, de unde a fost externată în 16 august. La începutul lunii septembrie, Ministerul Sănătăţii anunţa că va sesiza Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 în cazul transfuziei greşite de la Spitalul CF2.
Şi în noaptea de 13 spre 14 iunie a anului trecut, o femeie de peste 60 de ani a ajuns la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, unde i-a fost făcută o transfuzie cu grupa de sânge B, deşi aceasta avea grupa A , pacienta murind la o săptămână după internare.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.