Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Giurgiu au dat, în urma unor controale făcute la magazine din mai multe localităţi, amenzi în valoare de peste 280.000 de lei, pentru nereguli la comercializarea produselor alimentare. Astfel, au fost găsite spaţii frigorifice neigienizate, cu resturi de alimente, fire de păr, rugină, produse expirate, depozitate necorespunzător sau fără etichete traduse în limba română.
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Giurgiu arată, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că au fost făcute controale la 22 de operatori economici din mai multe localităţi, pentru a se verifica modul în care sunt respectate prevederile legale la comercializarea produselor alimentare.
Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au dat 37 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 282.000 de lei, 7 avertismente şi au dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor pentru o unitate de alimentaţie publică şi oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 10 agregate frigorifice neconforme.
Abaterile constatate în timpul controlului au fost: utilizarea unor spaţii frigorifice neigienizate cu vopsea exfoliată, zone cu rugină, resturi de produse, hârtii, fire de păr, garnituri de etanşare rupte, scurgeri de lichid, rugină, strat gros de gheaţă; prestarea serviciilor de alimentaţie publică în condiţii necorespunzătoare (paviment neigienizat, cu gresie şi faianţă spartă, ustensile de curăţenie depozitate în spaţiul de preparare, chiuvetă neigienizată, lipsa echipamentului de protecţie, depozitarea produselor direct pe paviment, coşuri de colectare fără capac etc.); desfacerea băuturilor alcoolice fără autorizaţie; comercializarea unor produse alimentare cu datele durabilităţii minimale depăşite; comercializarea unor produse periculoase fără informaţii de identificare şi caracterizare; comercializarea unor produse fără informaţile traduse în limba română, pe etichete; lipsa graficelor pentru monitorizarea temperaturii la vitrinele frigorifice; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neafişarea vizibilă şi lizibilă a preţurilor de vânzare; supraaglomerarea unor produse pe spaţiul destinat consumatorilor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.