Inspectorii ANSVSA au făcut, în luna mai, aproape nouă mii de controale la societăţi care se ocupă de fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a băuturilor, dar şi de depozitarea produselor alimentare, fiind date amenzi în valoare de aproape două sute de mii de lei pentru problemele găsite.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de către reprezentanţii ANSVSA, în cursul lunii mai, direcţiile judeţene şi cea a municipiului Bucureşti au făcut 8.998 de controale în unităţile din industria agroalimentară care se ocupă de fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a băuturilor, dar şi de depozitarea produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.
”Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 143 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 197.600 lei şi au fost acordate 173 avertismente pentru deficienţe minore”, se arată în comunicat.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Cele mai multe amenzi s-au aplicat în judeţul Dâmboviţa, 33.600 de lei, pentru "manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condiţiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor”.
Amenzi în valoare de peste 32.600 de lei s-au aplicat şi în judeţul Sibiu pentru depistarea de ”produse alimentare cu termenul de valabilitate depăşit, nerespectarea condiţiilor de igienă şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”.
Amenzi de peste 10.000 de lei s-au mai aplicat la operatori economici din Bucureşti, Bistriţa-Năsăud, Ilfov şi Cluj, în total fiind depistate probleme în 29 de judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti.
De asemenea, în cadrul controalelor s-au prelevat probe pentru urmărirea încadrării în valorile maxime admise ale pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.