Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au dat, în urma unor controale făcute în judeţul Timiş la firme care dezmembrează maşini, amenzi de 650.000 de lei, pentru nereguli precum lipsa autorizaţiei de mediu sau depozitarea deşeurilor în condiţii necorespunzătoare, direct pe sol. Totodată, va fi formulată o sesizare penală pentru depozitarea deşeurilor direct pe sol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Garda Naţională de Mediu a desfăşurat, marţi şi miercuri, un amplu control în judeţul Timiş, la operatorii economici sau persoanele fizice cu obiect de activitate dezmembrarea vehiculelor scoase din uz (VSU).

”În urma verificărilor, principalele neconformităţi constatate au fost: desfăşurarea activităţii fără deţinerea actului de reglementare (autorizaţie de mediu), depozitarea subansamblelor auto într-un mod supraaglomerat, favorizând, astfel, apariţia incendiilor, inexistenţa spaţiilor/zonelor sau facilităţilor necesare pentru colectarea fluidelor din VSU (vehicule scoase din uz), a materialelor plastice şi de sticlă, acumulatori auto uzaţi, anvelope etc”, a arătat Garda de Mediu.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

De asemenea, controalele au vizat operatori economici cu obiect de activităţi tip staţii de preparare betoane sau colectarea deşeurilor din construcţii.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor, au fost aplicate amenzi contravenţionale, în valoare de 650.000 lei, şi au fost ridicate 70 de tone de deşeuri valorificabile care erau depozitate în afara spaţiilor autorizate.

Totodată, va fi formulată o sesizare penală pentru depozitarea deşeurilor direct pe sol.

”După această acţiune, putem spune că principala problemă identificată vine din gestionarea vehiculelor scoase din uz, pe amplasamente neautorizate sau funcţionarea fără a respecta condiţiile stabilite prin autorizaţii, acolo unde ele există. În ambele cazuri efectele sunt nocive pentru mediul înconjurător. Garda Naţională de Mediu, prin aceste acţiuni şi prin măsurile luate, transmite un mesaj clar tuturor celor care aleg să nu respecte legea şi anume: poluatorul plăteşte!”, a declarat comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Florin Bănică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.