Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, la Timişoara, că este clar că trebuie o regândire a finanţării spitalelor din România, a serviciilor medicale, care să reflecte realitatea. El a precizat că la Timişoara sunt trei proiecte importante finanţate din PNRR, cu peste 80 de milioane de lei, adăugând că unul dintre cele mai moderne laboratoare de microbiologie, complet automatizat, va funcţiona la Spitalul judeţean de urgenţă, pentru diagnosticul infecţiilor şi controlul emergenţei bacteriilor multirezistente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a declarat că platforma imagistică modernă de la Timişoara se constituie ca o platformă suport pentru viitorul Institut regional de oncologie şi totodată este o parte a investiţiilor pe care Ministerul Sănătăţii le face în diversele regiuni ale ţării. El a arătat că la Timişoara sunt trei proiecte importante finanţate din PNRR, cu peste 80 de milioane de lei, ambulatoriul de specialitate, partea care ţine de controlul infecţiilor nozocomiale şi de secţia de neonatologie.

”Apropo de controlul infecţiilor nosocomiale, unul dintre cele mai moderne laboratoare de microbiologie, complet automatizat, va funcţiona aici la Spitalul judeţean de urgenţă tocmai ca să putem să facem diagnosticul infecţiilor şi controlul emergenţei bacteriilor multirezistente”, a spus ministrul. Rafila a mai afiemat că lucrează pentru achiziţionarea într-un timp foarte scurt a Caravanei mobile pentru Timişoara, pentru screeming-ul cancerului de col uterin şi cancerului de sân.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Cred că este important că aici la Timişoara în curând va funcţiona un centru de stroke, adică un centru de intervenţie în cazul accidentelor vasculare cerebrale. După cum ştiţi, noi am elaborat împreună cu Societatea română de cardiologie şi cea de neurologie, strategia naţională pentru bolile cardio şi cerebrovasculare. Dacă pentru infarctul miocardic acut avem o experienţă de mai mulţi ani, care a salvat mii de vieţi în România, acelaşi lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare în ceea ce priveşte accidentul vascular cerebral iar unul dintre centrele performante va fi aici în Timişoara.

Rafila a spus că ”a avut o întâlnire şi cu preşedintele Casei judeţene de asigurări de sănătate, pentru a vedea cum vor traversa această perioadă dificilă din punct de vedere al finanţării”.

”Este clar că trebuie o regândire a finanţării spitalelor din România, a serviciilor medicale, care să reflecte realitatea şi după ce vom depăşi şi sunt sigur că vom depăşi acest final de an, fără probleme majore, să găsim o soluţie de finanţare a spitalelor, a serviciilor medicale, proporţional cu costurile reale care există în acest moment. Mai mult, ne propunem să dezvoltăm şi această strategie de balansare a serviciilor medicale, din zona spitalizării continue în zona ambulatorie, care acum permite investigaţii, diagonostic şi tratament de precizie, iar oamenii nu mai au nevoie să stea prin spitale”, a spus Rafila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.