Poliţiştii din Olt au fost sesizaţi că lângă o secţie de votare trei persoane ar influenţa alegătorii să voteze cu un anumit candidat şi au stabilit că acestea erau acreditate să facă sondaje de opinie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La data de 9 iunie 2024, în jurul orei 07:30, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost sesizaţi de către un bărbat, din municipiul Slatina, cu privire la faptul că trei persoane care s-ar afla în proximitatea unei secţii de votare ar influenţa persoanele să voteze un anumit candidat.
În urma deplasării la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că aspectele sesizate nu se confirmă, iar cele trei persoane au fost identificate şi s-a stabilit că acestea ar fi acreditate să efectueze sondaje de opinie”, au declarat poliţiştii.
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Ei au precizat că, potrivit legislaţiei,  "pot efectua sondaje de opinie la ieşirea de la urne institutele de sondare a opiniei publice sau societăţile comerciale ori organizaţiile neguvernamentale care au în obiectul de activitate realizarea de sondaje de opinie şi care sunt acreditate de Biroul Electoral Central, prin decizie, în acest sens. Operatorii de sondaj ai acestora au acces, în baza acreditării instituţiei pentru care lucrează, în zona de protecţie a secţiei de votare, prevăzută la art. 45 alin. (6), fără a avea acces în interiorul localului secţiei de votare."
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.