O femeie din judeţul Alba care duminică a mers să voteze la o secţie deschisă în oraşul Câmpeni a reclamat la Poliţie faptul că unul dintre buletinele de vot pe care le-a primit era deja ştampilat. Buletinul a fost anulat, femeia şi-a exercitat dreptul la vot, iar Poliţia a deschis dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, la nivelul judeţului Alba. De la deschiderea urnelor Poliţia a primit alte 13 reclamaţii, cele mai multe dintre ele nefiind confirmate în urma verificărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În jurul orei 10.00, Poliţia Oraşului Câmpeni a fost sesizată de către o femeie care s-a prezentat pentru exercitarea dreptului la vot la Secţie 205 – Şcoala Gimnazială din localitatea Bistra, cu privire la faptul că buletinul său de vot era ştampilat în avans. Buletinul de vot a fost anulat, iar persoana a votat pe un alt buletin de vot. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 385 din Codul Penal”; informează, duminică, Poliţia judeţeană Alba.   

Poliţiştii au aplicat de asemenea o sancţiune contravenţională pentru continuarea campaniei electorale în ziua votului. 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
În primele ore de la deschiderea urnelor de votare, la nivelul acestui judeţ au fost semnalate 14 incidente electorale sau de natură a afecta desfăşurarea votului. Dintre acestea, două s-au confirmat, 8 nu s-au confirmat, iar celelalte patru sunt în curs de verificate. 
Cele mai frecvente sesizări au vizat aspecte legate de continuarea campaniei electorale, suspiciuni de fraudă electorală, fapte de corupere a alegătorilor şi tulburarea liniştii publice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.