Debitul Dunării la Baziaş ar putea ajunge la 1850 mc/s în data de 29 iulie, apropiindu-se astfel de cel mai mic debit, de 1580 cm/s. înregistrat în 1992, anunţă Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), care prezintă cifre comparative din care rezultă o scădere a volumelor de apă. De asemenea, precizează că Bucureştiul nu are probleme cu rezerva de apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Echipele noastre, alături de reprezentanţii Hidroelectrica, fac eforturi în gestionarea volumelor de apă din principalele 40 de lacuri de acumulare în direcţia atenuării pe cât posibil a tendinţei de scădere a rezervei de apă”, dă asigurări ANAR.
În cifre, comparativ cu acum 2 săptămâni (5 iulie), situaţia se prezintă astfel:
- Volum de apă: 3,30 miliarde de metri cubi < 3,45 miliarde de metri cubi de apă;
- Coeficientul de umplere: 76,23% < 82%;
- Rezerva de nivel la Cernavodă: 56 cm < 1,02 cm (peste nivelul de atenţionare);
- Debitul Dunării la intrarea în ţară: 2050 mc/s în scădere faţă de 3000 mc/s.
 
”Prognoza pentru Dunăre emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă un debit al Dunării la Baziaş de 1850 mc/s în data de 29 iulie. Cel mai mic debit al Dunării s-a înregistrat în 1992 când a fost de 1580 cm/s”, precizează ANAR.
Rezerva de apă este disponibilă pentru toţi beneficiarii care se alimentează din sursa de apă de suprafaţă în regim centralizat.
”Capitala nu are probleme cu rezerva de apa: 13,34 mil de mc de apă în Lacul Morii, coeficientul de umplere: 90,75%”, transmit reprezentanţii ANAR.
Restricţiile în alimentarea cu apă (centralizat sau din foraje) sunt impuse de operatorii de apă pentru fiecare caz în parte pentru a avea timp să îşi umple rezervoarele de înmagazinare a apei.
Pentru zonele cele mai expuse fenomenului de secetă (în special în localităţile mici şi mediul rural din zona Moldovei), populaţia este ajutată de autorităţile locale şi Inspectoratele Judeţene de Situaţii de Urgenţă care asigură necesarul de apă pentru oameni şi animale.
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.