Lucrările de extindere a Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au început, două noi corpuri de clădire urmând a fi ridicate în curtea unităţii medicale. Investiţia este a Primăriei Timişoara şi are o valoare de peste 8 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, Corpul A are regimul de înălţime P+2. La parter va exista o sală de aşteptare cu o recepţie, o zonă destinată internării şi externării pacienţilor şi o zonă cu cabinete de investigaţii şi tratament. Aici va fi amenajată, printre altele, o sală de tratament pentru bronhologia intervenţională şi un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive. La etajul întâi vor fi amenajate mai multe saloane, fiecare cu două paturi şi grup sanitar propriu, dar şi câteva spaţii medicale. Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sală de conferinţe, o sală de curs şi câteva grupuri sanitare.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Din păcate, până acum, Spitalul Victor Babeş a fost considerat întotdeauna ca fiind <Cenuşăreasa> sistemului medical din Timişoara. Această clădire, Corpul A, ce se ridică în curtea unităţii sanitare, va fi amenajată la cele mai înalte standarde. Practic, vorbim de o relocare a ambulatoriilor de specialitate din Secţia de Pnenumologie, dar şi amenajarea a 13 saloane cu câte două paturi pentru pacienţii incluşi în programul de recuperare respiratorie. Cu ocazia asta, reducem şi numărul de paturi din saloanele din clădirea veche a spitalului, unde, după cum se ştie, există încăperi cu 8-10 paturi”, a declarat prof. univ. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara. 
 
Tot în corpul A de clădire va fi instalat şi echipamentul de ecografie transbronşică destinat realizării de biopsii ganglionare, procedură ce înlocuieşte intervenţia chirurgicală la pacienţii cu neoplazii pulmonare. 
 
 
Corpul B, care are doar parter, este legat de Corpul A şi va avea spaţii pentru tratament, o sală de mese, o zonă de odihnă, dar şi birouri pentru medici şi asistente. 
 
"Vrem să amenajăm o bază de tratament dedicată recuperării pacienţilor cu afecţiuni respiratorii, dar vom avea şi o sală de kinetoterapie, una de hidroterapie, o saună şi o încăpere cu aerosoli”, a mai declarat prof. univ. dr. Cristian Oancea.
 
Valoarea totală a proiectului este de 8,3 milioane de euro, bani alocaţi din bugetul local al Primăriei Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.