A doua ediţie din acest an a „Săptămânii Prevenirii criminalităţii” începe luni, iar până vineri vor fi organizate în întreaga ţară sute de activităţi informativ-preventive, atât în spaţii publice, cât şi întâlniri cu grupurile ţintă. Scopul demersului este acela de a sensibiliza oamenii cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie în diversele situaţii cu risc ridicat de victimizare, precum şi consecinţele care decurg din comiterea de infracţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În România, prevenirea şi combaterea criminalităţii constituie atributele esenţiale ale activităţii Poliţiei Române. Rolul nostru este deosebit de important în reducerea cauzelor care duc la comiterea de ilegalităţi, însă comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă. Modul de a gândi «Mie nu mi se va întâmpla!», este încă întâlnit”, spun poliţiştii.

Tocmai pentru a atrage atenţia oamenilor asupra riscurilor, la nivel naţional se organizează ”Săptămâna Prevenirii criminalităţii”, de luni până vineri.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Este a doua ediţie din acest an şi va atrage sute de mii de persoane, majoritatea elevi şi profesori. Selectate în baza priorităţilor de acţiune ale Poliţiei Române pentru anul 2017, în toate judeţele din ţară vor avea loc activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

Astfel, luni, 2 octombrie, este ziua dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, iar activităţile se vor desfăşura cu elevi ai şcolilor gimnaziale şi liceale din ţară şi din Capitală.

Ziua de marţi, 3 octombrie, este destinată prevenirii victimizării minorilor, cu focalizarea mesajelor preventive pe prezentarea riscurilor la care se expun tinerii în mediul virtual.

A treia zi a săptămânii este dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, respectiv furturilor din locuinţă, tâlhăriilor şi înşelăciunilor, infracţiuni cu impact deosebit mai ales în rândul seniorilor. 

Urmează o zi dedicată prevenirii violenţei în familie, menită să conştientizeze publicul larg asupra dimensiunii şi a consecinţelor de ordin legal, psihologic şi societal ale fenomenului, precum şi asupra modalităţilor de sprijin ale victimelor.

Manifestarea se încheie vineri, cu ziua siguranţei rutiere. Cetăţenii vor primi mesajele de prevenire a comiterii de accidente cu consecinţe grave, transmise de Poliţia Rutieră.

Acţiunea se desfăşoară în parteneriat cu autorităţile locale, unităţile de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale şi mass-media.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.