Europarlamentarul USR Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, cere explicaţii cu privire la fabrica de vaccinuri sub egida Institutului Cantacuzino care ar putea fi construită în Bucureşti, el afirmând că, fără o discuţie serioasă cu un investitor mare, proiectul va fi imposibil de realizat. Voiculescu arată că în şapte ani, MApN şi PSD şi PNL puteau avea până acum un plan pentru această instituţie de care se leagă atât de multă istorie şi speranţe ale românilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Voiculescu afirmă că un proiect de hotărâre iniţiat de Unitatea Militară 02248 pentru aprobarea unui PUZ şi construirea unei „hale multifuncţionale microproducţie de vaccinuri în Cazarma 3590 Bucureşti” a fost pus în dezbatere publică.

”România şi Europa au nevoie de facilităţi de producţie de vaccinuri şi medicamente. Un proiect de fabrică de vaccinuri necesită însă mult mai mult decât un simplu plan urbanistic zonal, o cazarmă şi nişte #sătrăiţi. Sunt curios dacă există discuţii serioase cu investitori strategici sau este un alt proiect de cheltuit banii Armatei pe altceva decât pe pregătirea şi înzestrarea acesteia”, explică fostul ministru al Sănătăţii. 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Vlad Voiculescu atrage atenţia că ţări ca India sau China, care au investit în fabrici de vaccinuri, au atras investitori pentru aceste proiecte. Anii trecuţi, China a adus AstraZeneca, care a investit aproape 150 de milioane de dolari într-o nouă fabrică de vaccinuri în Wuxi. Serum Institute of India a investit peste 800 de milioane de dolari, iar construcţia a durat peste 5 ani.

Fostul ministru al Sănătăţii aminteşte că MApN a preluat Institutul Cantacuzino acum şapte ani.

”În şapte ani, MApN şi PSD şi PNL puteau avea până acum un plan pentru această instituţie de care se leagă atât de multă istorie şi speranţe ale românilor”, adaugă el. 

”În locul unui plan serios, Institutul Cantacuzino nu mai înseamnă decât nişte laboratoare care sunt folosite sub capacitate şi nişte clădiri în paragină. Câţiva - foarte puţini - oameni care mai încearcă să mişte lucrurile. Oamenii care cândva ştiau cum se produc vaccinurile au plecat de mult. Locul lor în curtea Institutului a fost luat de (prea) mulţi colonei şi generali care mai vin din când în când cu câte o idee de prăpădit banul public, în timp ce ei abia aşteaptă pensia specială”, mai spune Voiculescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.