Fostul premier Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, că ea a semnat pentru nominalizarea lui Mircea Geoană în funcţia de secretar general adjunct al NATO. ”Nominalizarea a fost din partea premierului şi aprobată de preşedinte”, a explicat Dăncilă, precizând că România ar fi putut să piardă postul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am semnat pentru numirea domnului Geoană pentru că în acel moment, dacă nu îl nominalizam pe domnul Geoană, şi l-am nominalizat că ştiu că este un profesionist, România putea să piardă postul”, a declarat, vineri, la Antena 3. Viorica Dăncilă.

Fostul premier a explicat că nominalizarea a fost din partea prim-ministrului, fiind ulterior aprobată de preşeintele Klaus Iohannis.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Mi-a explicat, am luat toate detaliile necesare, puteam pierde această funcţie dacă nu mergeam cu o persoană agreată de SUA. (...) A spus că sunt state care îşi vor susţine candidatul pentru funcţia de secretar general NATO, că dânsul are această şansă şi are susţinere ca să poată să ocupa funcţia”, a mai declarat Dăncilă.

Joi seară, Mircea Geoană a afirmat, la Digi 24, că a câştigat poziţia de la NATO ”pe persoană fizică”.

”Eu am câştigat poziţia de la NATO pe nume propriu, pe persoană fizică pentru că sunt foarte bun la ceea ce fac şi pentru că lumea mă apreciează, că nu-ţi dă job-ul de pomană”, a declarat Geoană.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.