Vicepreşedintele Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu, a solicitat în plenul legislativului european, reunit la Strasbourg, măsuri urgente pentru a veni în sprijinul celor afectaţi de inundaţiile masive provocate de ciclonul Boris în Europa Centrală şi de Est. În intervenţia sa, acesta a atras atenţia asupra nevoii unui răspuns rapid din partea UE în contextul în care cei afectaţi au nevoie de sprijin imediat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am văzut cu toţii efectele dezastruoase ale inundaţiilor masive cauzate de ciclonul Boris în Europa Centrală şi de Est, care au condus, din păcate, la pierderea de vieţi omeneşti. În România, mii de gospodării au fost afectate de inundaţii, iar pericolul încă nu a trecut. Oamenii din zonă ne solicită măsuri urgente pentru a veni în sprijinul lor”, a precizat vicepreşedintele Parlamentului European, Victor Negrescu.

Eurodeputatul social-democrat, negociator-şef al legislativului european pentru bugetul european al anului viitor, a prezentat măsurile concrete pe care le-a solicitat pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români afectaţi de inundaţii, dar şi demersurile sale în vederea suplimentării alocărilor financiare pentru instrumentele europene dedicate situaţiilor de urgenţă şi calamităţilor.

„În calitate de negociator-şef al Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene, am solicitat Comisiei şi Consiliului să activeze Rezerva pentru solidaritate şi ajutoare de urgenţă şi Mecanismul integrat pentru un răspuns politic la crize în aşa fel încât să îi ajutăm direct pe cei afectaţi. Totodată susţin creşterea bugetului pentru instrumentele financiare dedicate situaţiilor de urgenţă şi calamităţilor, atât pentru mecanismul de protecţie civilă, cât şi pentru acordarea de despăgubiri”, a menţionat acesta, potrivit unui comunicat oficial. 

În finalul intervenţiei sale, europarlamentarul român a subliniat necesitatea de a se realiza investiţii destinate prevenţiei, cerere pe care a adresat-o şi Comisiei Europene, prin intermediul mecanismelor de lucru interinstituţionale.

”Nu în ultimul rând, trebuie să realizăm investiţiile destinate prevenţiei, iar, în acest sens, am solicitat încă o dată executivului european să prezinte propuneri şi alocări financiare concrete. Suntem alături de cei afectaţi, vom căuta soluţii imediate şi vom face tot ceea ce putem astfel încât Uniunea Europeană să vină în sprijinul lor. Mulţumim, pe această cale, tuturor celor implicaţi în acţiunile de salvare şi voluntarilor care i-au ajutat pe cei afectaţi de inundaţii”, a conchis Negrescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.