Guvernul a anunţat că proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis marţi Parlamentului spre dezbatere şi aprobare. Birourile permanente reunite ale celor două Camere s-au reunit tot marţi, de la ora 15.00, pentru a stabili calendarul de dezbatere în comisii şi ulterior plenul reunit în care va fi discutat şi votat bugetul pentru acest an. Astfel, de marţi până joi, grupurile parlamentare, deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la cele două proiecte, iar dezbaterile în comisiile pentru buget reunite vor fi de joi până sâmbătă. Rapoartele pe proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021 vor fi depuse luni, 1 martie, iar de la ora 16.00 va fi plen reunit al Parlamentului pentru dezbaterea celor două iniţiative legislative. Votul final în plenul comun al Camerei şi Senatului va fi dat marţi, 2 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE Calendarul dezbaterii şi votării proiectului legii bugetului de stat şi proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021 este următorul:

De marţi, ora 16.00, până joi, 25 februarie, ora 10.00 grupurile parlamentare, deputaţi şi senatori pot depune amendamente la proiectul de lege privind bugetul de stat pe anul 2021 şi proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2021.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Joi, de la 10.00 la 12.00 vor fi centralizate şi grupate amendamentele la comisii.

Tot joi, între 12.00 şi 16.00 va avea loc şedinţa comună a comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea, avizarea şi depunerea avizelor la comisiile pentru buget, finanţe şi bănci.

Joi, de la 14.00 la 16.00 vor fi dezbateri generale în comisiile pentru buget, finanţe şi bănci.

De asemenea, de joi, de la ora 16.00 până sâmbătă, ora 14.00 vor fi dezbateri în comisiile pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra proiectului legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Luni, 1 martie, ora 10.00 vor fi depuse rapoartele comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu privire la proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Tot luni, 1 martie, de la ora 14.00  va avea loc şedinţa birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru stabilirea timpilor de dezbatere în plen. De la ora 16.00, luni, va fi plenul comun al Camerei şi Senatului pentru dezbaterea şi adoptarea celor două proiecte, iar votul final va fi dat într-un plen reunit programat marţi”.  

UPDATE Birourile permanente reunite ale Parlamentului au şedinţă pentru a decide calendarul privind procedura legislativă a adoptării bugetului de stat pe 2021. 

ŞTIREA INIŢIALĂ ”Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis în această dimineaţă Parlamentului spre dezbatere şi aprobare”, a transmis, marţi, Executivul. 

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni bugetul pentru anul 2021, după primirea avizului Consiliului Legislativ

Birourile Permanente ale celor două Camere urmează să se reunească pentru a stabili calendarul dezbaterilor în comisiile parlamentare de specialitate şi data votului final în plenul comun al celor două Camere.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, grupurile parlamentare, deputaţii şi senatorii pot prezenta comisiilor amendamente scrise şi motivate, în cel mult 5 zile de la data primirii proiectului.

Comisiile sesizate în fond pentru examinarea proiectelor de buget întocmesc câte un raport comun asupra fiecărui proiect, în care vor fi prezentate amendamentele admise şi cele respinse, cu o scurtă motivare a soluţiei adoptate.

Rapoartele comune se întocmesc în cel mult 30 de zile de la sesizare.

Dezbaterea proiectelor de buget în şedinţă comună este precedată de prezentarea de către iniţiator a elementelor de fundamentare a proiectelor, precum şi a raportului comun. Raportul este prezentat de către unul dintre preşedinţii comisiilor permanente sesizate în fond sau de către un raportor desemnat de aceştia.

La dezbaterea generală a proiectelor de buget poate lua cuvântul numai câte un reprezentant al grupurilor parlamentare din cele două Camere, precum şi un reprezentant al parlamentarilor care nu fac parte din asemenea grupuri.

Reprezentantul Guvernului are dreptul să ia cuvântul înainte de încheierea dezbaterii generale.

În faza dezbaterii generale nu pot fi propuse amendamente.

Aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.După aceasta, cele două proiecte urmează să fie promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

Executivul a aprobat şi un proiect de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.