Candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al României, Nicolae Ciucă, a prezentat, sâmbătă, viziunea sa pentru Capitală, arătând că, în opinia sa, este nevoie de un proiect pentru un deceniu, care să redea „identitatea istorică” Bucureştiului şi care să se desfăşoare sub patronatul preşedintelui ţării. Printre propunerile lui Ciucă pentru Capitală este mutarea sediului Guvernului de la Palatul Victoria şi transformarea clădirii în muzeu. O altă propunere a lui Nicolae Ciucă se referă la demolarea zidurilor care împrejmuiesc Palatul Parlamentului. Nicolae Ciucă avansează de asemenea ideea amenajării unui parc, parcul Arsenalului, în zona în care se află Palatului Parlamentului, pe o suprafaţă de 30 de hectare, în apropierea Bibliotecii Naţionale şi a parcului Izvor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - Fostul premier, candidat acum la preşedinţie, mai spune că după mutarea Guvernului în clădirea Casei Ştiinţei şi după construirea Cartierului Justiţiei, „în interiorul acestui ansamblu de clădiri va putea fi realizată o piaţă, un spaţiu public, o agora civică”, pe un spaţiu „generos”. 
Ciucă îşi asumă de asemenea demolarea zidurilor din jurul Palatului Parlamentului. 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Avem zidurile de jur împrejurul Parlamentului. Este un proiect pe care ni-l asumăm ca aceste ziduri să dispară şi să se rupă această barieră între cetăţeni şi Parlament pe de o parte. De cealaltă parte, este vorba de deschiderea care se oferă pentru realizarea tuturor acestor obiective, în mod deosebit cel prin care se leagă parcul Izvor şi de creează parcul Arsenalului”, a subliniat Nicolae Ciucă în prezentarea proiectului său pentru Bucureşti.
Ciucă doreşte de asemenea înfiinţarea unui centru de business denumit City Bucureşti. 
Întrebat dacă a făcut o analiză referitoare la costurile necesare implementării planului său, Ciuc a răspuns că nu a făcut calculele, acestea urmând a fi realizate după ce va exista o asumare comună, a Preşedinţiei, Guvernului şi Primăriei Capitalei cu privire la acest plan.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Nicolae Ciucă a prezentat, sâmbătă, viziunea sa ca posibil preşedinte al ţării pentru Capitală, spunând că este „un proiect pentru ca Bucureştiul să-şi recapete identitatea istorică şi să devină una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei”.
Ciucă spune că proiectul ar trebui derulat sub patronajul preşedintelui ţării şi să se deruleze pe o perioadă de zece ani
„Avem nevoie de acest angajament care să fie asumat de către cel mai înalt for politic al ţării, de către instituţia prezidenţială, de Guvern şi de Primăria Capitalei, Bucureştiul este, practic, inima economiei româneşti. Este o viziune care schimbă cu adevărat faţa Bucureştiului şi îi redă şi identitatea istorică, dar şi statutul de capitală europeană”, a afirmat Nicolae Ciucă în cadrul evenimentului de prezentare a viziunii. 
Ciucă a precizat, în cadrul evenimentului la care l-a avut alături pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, că, în calitate de preşedinte al ţării, îşi asumă patronajul acestui proiect.
Liderul şi candidatul PNL propune mutarea Guvernului şi a ministerelor care nu îşi au sediul în zona Palatului Parlamentului în zona Pieţei Constituţiei, urmând ca, potrivit viziunii sale, Palatul Victoria să devină muzeu, iar sediile ministerelor să revină universităţilor. El spune că viitorul sediu ar putea fi denumit „Palatul Guvernului” şi se va afla în apropierea Palatului Parlamentului. 
Proiectul prezentat de Ciucă include şi aşa-numitul cartier al justiţiei, spunând că acesta poate fi mutat în aceeaşi zonă din apropierea Parlamentului, între sediile Executivului şi Legislativului.
La rândul său, Nicuşor Dan a catalogat proiectul lui Ciucă drept unul „şi foarte coerent, şi foarte curajos”. 
Edilul a vorbit despre modul în care s-a dezvoltat Capitala, arătând, în acest context, că aceasta s-a dezvoltat fără a ţine cont de ştiinţa numită ”urbanism”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.