Miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă sunt audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate miercuri, de la ora 10.00, fiecare dintre ei având alocate 45 de minute în comisii. Audierile urmează să se încheie după ora 17.00. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi la Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Votul pentru învestirea viitorului Executiv va avea loc joi, într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, programat de la ora 10.00.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
UPDATE - Au fost prezenţi 444 de parlamentari. şi au fost înresgistratre 318 voturi ”pentru” şi 126 ”împotrivă”. Încrederea Guvernului se acordă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, adică 234 de voturi.
UPDATE - Florin Marin Spătaru, propus la Economie, a primit avizul comisiilor parlamentare de specialitate. El a avut 30 de voturi ”pentru” şi 19 ”împotrivă”.
UPDATE - Şi miniştrii propuşi la Externe şi la Mediu au fost avizaţi. Bogdan Aurescu, propus la MAE a avut 31 de voturi favorabile şi 11 ”împotrivă”, iar Barna Tanczos a avut 24 de voturi ”pentru” şi 10 ”împotrivă”
UPDATE: Cseke Attila, ministrul propus la Ministerul Dezvoltării, a primit aviz favorabil miercuri în comisiile de specialitate. S-au înregistrat 34 de voturi ”pentru”, 6 ”impotrivă” şi 3 nu au votat.
ŞTIRE INIŢIALĂ: Primii care sunt programaţi la audieri sunt miniştrii propuşi la Cultură, Agricultură şi Sport, Lucian Romaşcanu, Adrian Chnesnoiu şi Carol Novak.
Ultimii audiaţi sunt cei propuşi la Apărare, Familie şi la Antreprenoriat şi Turism, Vasile Dîncu, Gabriela Firea şi Constantin Daniel Cadariu.
Programul audierilor în comisii poate fi accesat AICI.
„Am depus programul de guvernare al coaliţiei. El se bazează pe principiile de rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă. El are în centru cetăţeanul român”, a afirmat Nicolae Ciucă, marţi la Parlament.
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a precizat că „mai mult ca sigur că joi va fi şi depunerea jurământului”.
Cabinetul Ciucă va avea 20 de ministere.
CE PREVEDE REGULAMENTUL ACTIVITĂŢILOR COMUNE ALE CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI SENATULUI REFERITOR LA AUDIERILE ÎN COMISII
- Fiecare candidat pentru funcţia de ministru, înscris în lista Guvernului, va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.
- În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Respectivele avize vor fi depuse la cele două birouri permanente care dispun difuzarea lor deputaţilor şi senatorilor.
- Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială. Dacă prim-ministrul desemnat a nominalizat o altă persoană pentru funcţia de ministru, respectiva persoană va fi audiată conform alineatelor precedente, iar votul pentru acordarea încrederii Guvernului se va da după depunerea unui nou aviz.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.