Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că măsura îngheţării salariilor i se pare una justă, că trebuie să fim foarte conştienţi că economia a suferit şi că nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021 înainte de ieşirea din criza economică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Măsura îngheţării salariilor mi se pare una justă. Noi suntem în plină pandemie, suntem în criză economică, suntem în faza în care încercăm, prin vaccinare şi prin restricţii, să terminăm această pandemie, această epidemie, la noi, însă trebuie să fim foarte conştienţi de faptul că economia a suferit, economia s-a contractat. Concluzia este simplă, sunt mai puţini bani la buget! Concluzia evidentă: nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare – atenţie, bugetare – în anul 2021, până când ieşim din criză economică. Este o concluzie simplă”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a precizat că nu se poate vorbi de austeritate, pentru că nu se taie salariile, pensiile, dar nu putem să vorbim de majorări în zona bugetarilor.

”Asta este! Că sunt mulţi nemulţumiţi, şi asta pot să înţeleg, oamenii s-au aşteptat, după un an pandemic, cu multe sacrificii, să revină la normalitate şi să crească salariile, însă lucrurile trebuie văzute aşa cum sunt. Salariile vor putea să crească iarăşi, pensiile vor putea să crească iarăşi aşa cum ieşim din criză economică şi eu sunt convins că în cursul acestui an vom ieşi din criza economică.”, a declarat el.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, la sfârşitul anului trecut, că salariile bugetarilor au fost plafonate la nivelul din decembrie 2020, printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată de Guvern, precizând că în 2020 nu au fost micşorate veniturile celor din sistemul public.

“În 2020 nu ne-am atins de veniturile nimănui în sectorul public şi am avut măsuri pentru a susţine sectorul privat. Nici acum nu venim cu nicio tăiere, nu se întâmplă nimic cu veniturile din sistemul bugetar, rămân la nivelul din decembrie 2020 după ce a fost creştere anul trecut de 25% şi alte sporuri în mai multe sectoare. Anul acesta pentru a corecta aceste inechităţi şi a ne menţine într-un deficit bugetar de 7% trebuie să luăm această decizie. Urmează şi alte măsuri similare”, a declarat Florin Cîţu.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.