Un incident de securitate a avut loc, marţi, la Palatul Parlamentului, după ce o persoană a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor, în Sala Constantin Brâncuşi. O angajată din interiorul Palatului a făcut un atac de panică, după ce ar fi fost stropită cu combustibil, aceasta primind îngrijiri medicale. Focul a fost stins de pompierii din clădire. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate. Suspectul, un bărbat care a fost surprins de camerele de supraveghere, este căutat, fiind luată în calcul varianta ca el să fi părăsit incinta. De altfel, fotografia sa a fost făcută publică, fiind solicitat sprijinul populaţiei. Jandarmeria precizează că în zona unde a avut loc incidentul accesul este liber, iar bărbatul nu a ajuns în zona de securitate din incinta clădirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

UPDATE - Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut publice mai multe fotografii cu suspectul, solicitând sprijinul cetăţenilor.

Persoanele care îl văd pe bărbat sunt sfătuite să nu îl abordeze, ci să sesizeze Poliţia.

”Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, a precizat MAI, referitor la fapta pentru care este căutat.

UPDATE - ”În jurul orei 13.50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziţii «Constantin Brâncuşi», un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la faţa locului. Menţionăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la filtrele de control si securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii”, a transmis Jandarmeria Română.

În zona afectată s-au deplasat lucrătorii Departamentului de Pompieri de la sediul Palatului Parlamentului pentru stingerea incendiului şi s-au luat măsuri de evacuare a persoanelor.

Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale.
 
La faţa locului au fost direcţionate efective din cadrul DGJMB, DGPMB, IGSU, SPP.
 
”La acest moment, forţele de ordine desfăşoară activităţi specifice, atât la interior, cât şi în zona exterioară, pentru depistarea persoanei, luându-se în calcul şi posibilitatea ca persoana să fi părăsit obiectivul”, a arătat sursa citată.

UPDATE - ”Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuşi. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafaţă de 30 mp. Au ars elemente textile şi de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Conform sursei citate, au intervenit forţele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palatul Parlamentului. 
 
”În momentul de faţă incendiul este lichidat”, a precizat ISU.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, a venit la ambulanţa care îi oferea ajutorul angajatei care a avut atac de panică. El a declarat că este vorba de o persoană neidentificată care a dat foc cu benzină. 
 
Suciu a arătat că a venit să se asigure că angajata din Camera Deputaţilor este în afara pericolului.

”Astăzi, 17 septembrie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 17 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, cu privire la faptul că  o persoană ar fi aruncat cu o substanţă, posibil inflamabilă, în incinta unei instituţii publice din Sectorul 5. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul subunităţii, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanţă inflamabilă”, a transmis, la rândul său, Poliţia Capitalei.

Conform aceleiaşi surse, incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.
 
Cercetările sunt în desfăşurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării bărbatului.
 
Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 17 Poliţie, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Incidentul a avut loc la intrarea dintre Izvor a Camerei Deputaţilor.

O persoană ar fi intrat în curtea Camerei Deputaţilor şi a aruncat cu benzină în zona vizitatorilor, nivel S2, în magazinul cu suveniruri. Angajata care se afla în acel moment acolo a fost stropită cu benzină şi a făcut un atac de panică, în momentul în care a văzut focul.

Pompierii se aflau în clădire şi s-a intervenit imediat, astfel că, în acest moment, focarul a fost stins.

Instituţiile abilitate se vor pronunţa cu privire la cauza incendiului, anunţă Biroul de Presă al Camerei Deputaţilor.

Bărbatul care a aruncat cu benzină a fost surprins de camerele de supraveghere.

El este căutat de forţele de ordine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.