Liderul PNL Florin Cîţu a declarat duminică, la Consiliul Naţional al PNL, că, pentru a-şi atinge obiectivele, are nevoie de o echipă în jurul său, oameni cu care este sigur că va transforma România, prezentând lista viitoarei echipe de conducere a partidului. Consiliul Naţional al PNL s-a reunit duminică, pentru a alege secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii şi pe ceilalţi membri ai Biroului Executiv al partidului, după ce Florin Cîţu a fost ales de Congres preşedinte al formaţiunii. Printre cei susţinuţi de Cîţu se numără Dan Vîlceanu - secretar general şi Iulian Dumitrescu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode pentru funcţiile de vicepreşedinţi,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
 
 
UPDATE - Lista anunţată de Florin Cîţu
 
Rareş Bogdan – prim vicepreşedinte Comunicare şi Relaţii Internaţionale
Iulian Dumitrescu – prim vicepreşedinte Mediu de Afaceri, Societate Civilă
Lucian Bode – prim vicepreşedinte Strategii Politice 
Gheorghe Flutur – prim vicepreşedinte Politici Publice 
Secretar general – Dan Vîlceanu
Vicepreşedinţii pe domenii:
Robert Sighiartău – vicepreşedinte Politică Externă şi Afaceri Europene
Nicolae Ciucă – vicepreşedinte Apărare şi Siguranţă Naţională
Florin Roman – vicepreşedinte Administraţie Publică şi Siguranţa Cetăţenilor
Gheorghe Falcă – vicepreşedinte Fonduri Europene şi Dezvoltare Regională 
Alin Tişe – vicepreşedinte Justiţie şi Drepturi Cetăţeneşti
Virgil Popescu – vicepreşedinte Buget, Politici Fiscale, Economie, Energie şi Mediu de Afaceri
Cristian Buşoi – vicepreşedinte Sănătate
Daniela Cîmpean – vicepreşedinte Muncă, Familie şi Protecţie Socială
Sorin Cîmpeanu – vicepreşedinte Educaţie 
Alexandru Muraru – vicepreşedinte Culte, Cultură şi Minorităţi
George Stângă - vicepreşedinte Agricultură, Dezvoltare Rurală şi Industrie Alimentară
Mircea Fechet – vicepreşedinte Mediu, Apă şi Silvicultură
Alin Nica – vicepreşedinte Infrastructură de Transport
Pavel Popescu – vicepreşedinte Comunităţi, Societate Informaţională şi Digitalizare
Cosmin Adrian Cosma – vicepreşedinte Sport 
Alina Gorghiu – vicepreşedinte Drepturile Omului, Protecţia Minorităţilor Etnice, Religioase şi a Grupurilor vulnerabile de orice natură 
Monica Anisie – vicepreşedinte Românii de Pretutindeni 
 
Lista vicepreşedinţi politici 
 
Cristian Băcanu, Florin Birta, Cristian Buican, Ciprian Ciucu, Daniel Constantin, Bogdan Gheorghiu, Bogdan Huţucă, Eugen Pârvulescu, Dragoş Soare, Vetuţa Stănescu, Ştefan Stoica, Costel Şoptică, Eugen Ţapu-Nazare, Liviu Voiculescu, Gabriel Avramescu şi Cristian Tuţă. 
 
Vicepreşedinţii pe regiuni
 
Vicepreşedinte Nord Est – preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş - Ionel Bogdan
Vicepreşedinte Centru - Ciprian Dobre
Vicepreşedinte Nord Est – Nelu Tătaru
Vicepreşedinte Vest – Marcel Vela 
Vicepreşedinte Bucureşti – Ilfov – Hubert Thuma, preşedinte Consiliul Judeţean Ilfov 
Vicepreşedinte Sud - Vest - Gigel Ştirbu 
Vicepreşedinte Sud - Est - Silviu Coşa, prefectul judeţului Constanţa 
Vicepreşedinte Sud – Ciprian Pandea
 
UPDATE - ”Nu ştiu dacă pot exprima în cuvinte ceea ce simt, dar este o onoare şi o responsabilitate enormă. Şi vreau să ştiţi că sunt conştient de asta şi de faptul că ambiţiile pecare le avem sunt mari. Mă uit astăzi la noi şi când am văzut că suntem uniţi sunt sigur că nicio provocare nu e prea mare pentru PNL în perioada următoare. Am fost sincer când am spus că vreau un partid unit, să ne folosim toate resursele pentru lupta cu adversarul nostru, PSD. În acest mandat vreau să fiţi mândri că sunteţi liberali. Vreau peste tot în România să fim mândri că suntem liberali asta înseamnă că deciziile pe care le vom lua împreună vor fi decizii doar în interesul românilor. Doar aşa vom câştiga tot în 2024. Ca să pot implementa ce am propus, am nevoie de o echipă în jurul meu, care s-a construit, oameni cu care eu cred de fapt sunt sigur că vom transforma România. Ce am făcut în campanie a fost o mişcare, o mişcare liberală, care va transforma România şi va începe cu PNL. PNL va moderniza România şi o va face o putere economică în UE.”, a declarat Cîţu înainte de aprezenta echipa pe care o susţine pentru conducerea partidului.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit informaţiilor care au circulat înaintea Congresului PNL, lista susţinută de Florin Cîţu pentru componenţa Biroul Executiv îi include pe Dan Vîlceanu - secretar general, Iulian Dumitrescu -prim-vicepreşedinte,Rares Bogdan -prim-vicepreşedinte, Gheorghe Flutur -prim-vicepreşedinte, Lucian Bode -prim-vicepreşedinte.
Pentru funcţiile de vicepreşediţi în echipa Cîţu figurau Nicolae Ciucă, Alexandru Muraru, Alin Nica, Alin Tişe, Cristian Buşoi, Robert Sighiartău, Daniela Câmpean, Sorin Câmpeanu, George Stângă, Pavel Popescu, Gheorghe Falcă, Florin Roman iar ca vicepreşedinţi coordonatori ai comisiilor de specialitate figurau: Virgil Popescu - vicepreşedinte Economie, Mircea Fechet - vicepreşedinte Mediu, Florin Roman - vicepreşedinte Administraţie, Monica Anisie -vicepreşedinte Români de Pretutindeni, Alina Ghorghiu vicepreşedinte Grupuri Vulnerabile şi Minorităţi, Adrian Cozma - vicepreşedinte Tineret şi Sport
În ceea ce priveşte posturile de vicepresedinti pe regiunile de dezvoltare, pe listă se regăseau:: Ionel Bogdan - vicepreşedinte Nord Vest, Nelu Tătaru - vicepreşedinte Nord Est, Ciprian Dobre - vicepreşedinte Centru, Marcel Vela - vicepreşedinte Vest, Gigel Ştirbu - vicepreşedinte Sud Vest, Silviu Coşa - vicepreşedinte Sud Est, Hubert Thuma - vicepreşedinte pentru regiunea Bucureşti - Ilfov.
De asemenea, Stelian Bujduveanu figura pentru funcţia de trezorier.
Din tabăra Orban, posibili candidaţi sunt Virgil Guran, Adrian Veştea, Vlad Nistor.
BEx este organismul permanent de conducere a activităţii partidului între două şedinţe consecutive ale BPN
Conform Statutului PNL, în prima şedinţă a Consiliului Naţional, convocată după Congres,sunt aleşi prin votul secret al majorităţii delegaţilor, secretarul general, la propunerea presedintelui, prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, membrii BEx şi trezorierul.
Candidaturile se depun pe funcţii, în scris, la Secretariatul General. 
Alegerea se face succesiv: în prima etapă secretarul general, la propunerea presedintelui, si prim-vicepreşedinţii, în a doua etapă vicepresedintii, membrii, trezorierul şi membrii CA şi CNRC.
În cadrul unei etape de vot, candidatii vor opta pentru o singură funcţie.
Se întocmeşte 1 buletin de vot pe care se înscrie candidatul propus de preşedinte la funcţia de secretar general. Secretarul general este ales cu majoritatea voturilor valabil exprimate. 
Se întocmesc 4 buletine de vot pe care se înscriu candidaţii la funcţiile de prim-vicepreşedinte, pe fiecare domeniu de responsabilitate. Sunt aleşi prim-vicepreşedinţi, pe fiecare domeniu, candidaţii care au întrunit cel mai mare număr de voturi; 
Se întocmesc 8 buletine de vot, câte unul pentru fiecare departament, pe care se înscriu candidaţii la funcţiile de vicepreşedinţi responsabili pentru departamente. 
Se întocmesc 8 buletine de vot pe care se înscriu candidaţii pentru funcţiile de vicepreşedinţi responsabili pentru regiuni de dezvoltare.
Se întocmeşte 1 buletin de vot cu candidaţii la funcţia de trezorier.
Sunt aleşi vicepreşedinţi responsabili pentru departamente candidaţii care au întrunit cel mai mare număr de voturi, pentru departamentul respectiv.
Buletinele de vot pentru funcţiile de vicepreşedinţi responsabili pentru regiunile de dezvoltare vor fi votate de delegaţii din organizaţiile aparţinând regiunii de dezvoltare respective. Sunt aleşi vicepreşedinţi responsabili pentru regiunile de dezvoltare candidaţii care au obţinut cel mai mare număr de voturi în fiecare regiune.
Este ales trezorier candidatul cu cel mai mare număr de voturi. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.