Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit, luni seara, calendarul de dezbatere în comisiile parlamentare şi votul în în plenul reunit al Parlamentului a proiectului de buget pe anul 2022. Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat, după şedinţa BPR, că până marţi la ora 12.00 vor fi depuse amendamentele la proiect, iar dezbaterea şi votul vor avea loc într-un plen reunit joi, de la ora 11.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE „Am decis în BPR calendarul şi comisiilor şi faptul că se va desfăşura cu prezenţa fizică a parlamentarilor, având clar în regulament dreptul de înlocuire a colegilor care nu sunt. Este până mâine la ora 12.00 perioada depunerii amendamentelor şi joi încep dezbaterile, urmând să mai facem un birou permament pe data de 23 decembrie. Joi în plen dezbateri şi supunere la vot, urmând să facem timpii de dezbatere în funcţie de câte amendamente sunt”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni la Parlament.

Chestionat dacă PSD va avea amendamente la proiect, liderul PSD a răspuns: „În principiul, cutumiar, nu există amendamente de influenţare a bugetelor din partea celor care l-au propus. Eu mă bucur că, după mult timp, este primul an când avem buget conform legii în anul anterior anului 2022”.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

ŞTIREA INIŢIALĂ Ordinea de zi a şedinţei de luni a birourilor permanente reunite ale Parlamentului poate fi accesată AICI

Până marţi ar putea fi termenul de depunere a amendamentelor din partea grupurilor parlamentare, apoi dezbaterile şi avizele în comisii, miercuri urmând să fie elaborat raportul pe proiectul de lege şi joi sau vineri să fie votul în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit unor surse politice. 

Guvernul a aprobat, luni, în şedinţă, proiectul bugetului de stat pe 2022 şi proiectul bugetului asigurărilor de stat pe 2022. Ministrul Finanţelor a afirmat că Executivul îşi propune atingerea ţintei de deficit până în 2024, iar deficitul bugetar pe cash se menţine în termenele agreate cu Comisia Europeană în procedura de deficit excesiv, respectiv 5,84% din PIB.

Adrian Câciu a mai declarat că proiectul de buget pentru anul 2022 aprobat luni de Guvern a avut toate avizele necesare în prealabil, inclusiv avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. El a adăugat că avizul CES este unul negativ, însă este unul consultativ, iar Consiliul Fiscal a avut o opinie pe proiect pe care o consideră pertinentă. Administraţia Prezidenţială a precizat că propunerile de buget pentru anul 2022 ale instituţiilor din domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale au fost avizate cu acordul individual al membrilor CSAT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.