Deputatul Tudor Polak (PNL), a declarat luni, despre o posibilă nouă comasare a alegerilor, că în opinia sa, dacă reuşim să economisim nişte bani în procesul electoral, în momentul în care se va vota atât preşedintele cât şi Parlamentul, ar trebui să fie un lucru benefic. În plus, a spus el, şi o prezenţă mai ridicată la vot este un lucru benefic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul PNL a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că PNL îşi doreşte ca alegerile prezidenţiale să fie la sfârşitul anului.

”În şedinţa PNL de astăzi nu s-a avansat o dată, probabil vom afla în perioada următoare. Ele, la termen, ar fi fost undeva în luna noiembrie”, a ţinut să precizeze deputatul PNL.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Fapul că am avut o discuţie în martie, care la momentul respectiv a venit ca o decizie a coaliţiei şi prin care ne-am asumat că alegerile vor fi în septembrie, da, este o discuţie care a avut loc. Privind în ansamblu, întregul an, credem că ar fi mai bine ca alegerile să fie undeva la sfârşitul anului”, a arătat el.

Polak a precizat că într-un interval de tmp relativ scurt va exista o decizie din partea coaliţiei şi a Guvernului privind data alegerilor.

Întrebat dacă am putea vedea o comasare a alegerilor prezidenţiale cu parlamentarele, liberalul a spus: ”Din punctul meu de vedere, o prezenţă mai ridicată la vot este un lucru benefic. Acun, nu ştiu, primul, al doiela tur ( de scrutin nr), dacă reuşim să economisim nişte bani şi în procesul electoral, în momentul în care se va vota atât preşedintele cât şi Parlament, ar trebui să fie un lucru benefic. Vom vedea dacă acest lucru este posibil din punct de vedere constituţional sau al organizării alegerilor”.

”Acest lucru ar trebui să fie pe masa consultărilor de astăzi pe care le face premierul”, a mai arătat Tudor Polak.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.