Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat, joi, declaraţiile recente ale preşedintelui Klaus Iohannis privind justiţia şi lupta anticorupţie, spunând că are senzaţia că ”s-a pogorât Duhul sfânt” care dă sfaturi păcătoşilor. Tăriceanu l-a criticat pe şeful statului, acuzându-l că sapă la temelia Guvernului şi a majorităţii parlamentare şi că ”patronează sistemul corupt de putere din România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am o revelaţie că printre noi s-a coborât Duhul sfânt şi care ne dă nouă sfaturi, păcătoşilor. Noi, păcătoşii, suntem oamenii politici şi Duhul sfânt ne dă sfaturi. Cred că preşedintele uită că este la fel de om politic ca şi noi toţi. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcţionează în dreptul fiecăruia, şi în dreptul domniei sale, prezumţia de nevinovăţie de care s-a bucurat când a fost ales preşedinte al României”, a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a adăugat că, ”până una, alta”, împotriva vicepremierului Sevil Shhaideh nu sunt formulate acuzaţii, nu există nicio cerere de începere a urmăririi penale, deci nu ar avea pentru ce să demisioneze.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Dacă stăm să ne imaginăm, am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri pentru diferite HG pentru toţi membrii Guvernului. Stau şi mă întreb dacă nu cumva chestiunea aceasta i-ar conveni domnului preşedinte, ca actualul Guvern să fie destrămat, primul ministru să fie nevoit să-şi dea demisia şi să ne mai trezim încă o dată cu un guvern de tehnocraţi, pentru că, iată, cu paşi repezi se apropie alegerile prezidenţiale din 2019”, a mai declarat liderul ALDE.

El a spus că, dacă ”până mai ieri, alaltăieri” poate mai aveam nişte mici dubii că acesta este planul pe care îl urmăreşte preşedintele, după declaraţiile de astăzi şi de acum două zile nu mai are niciun dubiu: ”Preşedintele sapă cu râvnă la fundaţia acestui guvern, care este majoritatea parlamentară şi nădăjduieşte să o dea jos”.

Tăriceanu a subliniat că această chestiune este coroborată cu declaraţiile de încredere nelimitată în CSM.

”Dacă ne uităm bine, cred că toată lumea vede, dar dânsul se face că nu vede, nu că nu vede şi nu înţelege - vede, înţelege şi ştie. La CSM mai aveau puţin să-şi scoată ochii şi să-şi taie gâtul şi el spune că are încredcere în CSM şi că funcţionează totul foarte bine. Deci, iată o dovadă în plus că se bucură de această situaţie pentru că consecinţele, acţiunile pe care le întreprinde DNA sunt defavorabile asupra Guvernului, în ceea ce priveşte actuala majoritate pe care încearcă să o răstoarne, cu mijloacele pe care le-am văzut - chemând iarăşi asociaţii neguvernamentale, dintre care unele au unul sau doi membri, sunt neînregistrate, sunt nereprezentative şi care, în final, într-un sistem democratic reprezentantiv trebuie să mai aibă legitimitate şi nu au legitimitate ca să vorbească în numele cetăţenilor, în numele poporului, pentru că sistemul pe care noi îl avem de democraţie parlamentară presupune voturi exprimate direct de cetăţeni pentru cei care îi reprezintă în Parlament”, a completat preşedintele Senatului.

”Deci, preşedintele cred că face o mare greşeală, pentru că îşi dezvăluie mult prea devreme planurile. (...) Şi regret că îşi imaginează că ceilalţi o să înghiţim poveştile pe care ni le livrează”, a declarat totodată Tăriceanu.

El a spus că nu crede c ă în condiţiile actuale mai este posibilă o colaborare cu preşedintele, ”care nu urmăreşte decât destabilizarea instituţiilor democratic alese, a Guvernului, a majorităţii”.

”Eu am să mă rezum la obligaţiile constituţionale, dar discuţiile politice.... m-am lămurit. Şi cred că am făcut bine că am luat decizia pe care am luat-o atunci când m-a invitat la aşa zisele discuţii la Cotroceni după alegeri”, a continuat liderul ALDE.

Tăriceanu a ţinut să mai declare: ”Toată lumea, inclusiv la nivelul Comisiei Europene, încep să aibă semne de întrebare serioase în privinţa funcţionării anumitor segmente din justiţie, toţi recunosc că recomandările care sunt făcute în scrisoarea CE, cele 12 recomandări care să ducă în final la ridicarea MCV sunt bazate pe analiza unor realităţi pe care preşedintele încearcă să le distorsioneze şi să întoarcă în favoarea sa. În România, în momentul de faţă avem serioase deficienţe în privinţa funcţionării instituţiilor care alcătuiesc statul de drept, sunt abuzuri incredibile care sunt aduse în atenţia publică de presă (...) sunt oameni care şi-au luat inima în dinţi şi vin şi spun avatarurile prin care au trecut, şi preşedintele întoarce capul şi spune: eu nu văd lucrurile astea. Evident că le vede, dar nu vrea să le recunoască, pentru că situaţia îi foloseşte. Până la urmă, el este cel care patronează acest sistem corupt de putere din România.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.