Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că se poate rupe coaliţia de guvernare din cauza nerespectării obligaţiilor asumate în domeniul Justiţiei, el criticând UDMR care a votat ”cot la cot” cu AUR în problema desfiinţării Secţiei speciale.
”Culmea, iată, au votat cot la cot UDMR cu AUR, deci este o frăţie…doar ca să nu meargă lupta anticorupţie bine (…) Suntem pe aceeaşi lungime de undă cu PNL, dar nu este suficient. Ne trebuie voturile colegilor din coaliţie, ale UDMR, pe care îi rog să-şi respecte cuvântul dat şi votul dat”, a declarat, duminică, Stelian Ion, la Prima TV, referindu-se la demersurile pentru desfiinţarea Secţiei speciale.
Ministrul afirmă că ”ceea ce se întâmplă acum nu este deloc în regulă, nu e în accord cu interesele României”.
”Cine are o astfel de abordare, de atac în continuare asupra DNA-ului, spun fără niciun menajament, că este în dezacord cu interesele României. Eu nu ştiu ce alte interese, dar vă spun foarte clar că, dacă nu se întâmplă aceste lucruri putem să ne luăm la revedere de la ridicarea MCV şi mulţi condiţionează includerea în Schengen de ridicarea MCV. Deci lucrurile sunt în lanţ. Cui profită, întreb retoric, faptul că noi nu vom avea aceste beneficii care sunt atât de necesare României. Şi iată că tot vorbea, şi îl citez pe domnul Hunor, tot vorbea de facturi care în politică la un moment dat se plătesc. Nu ştiu cine şi cui taie asemenea facturi unor politicieni, dar vă spun că această factură este una incorectă şi nu e în acord cu interesele României”, a mai declarat Stelian Ion.
Întrebat dacă se poate rupe coaliţia din cauza Secţiei speciale, Stelian Ion a răspuns: ”Doar din cauza Secţiei speciale, acum, nu aş putea spune foarte clar, dar se poate rupe categoric pe nerespectarea obligaţiilor pe care ni le-am asumat pe Justiţie. Dacă nu reparăm Justiţia şi nu doar să ne facem că o reparăm, nu doar să împingem nişte legi care au un element de noutate, dar le în punctele esenţiale să fie un real progres şi o reparare a ceea ce s-a întâmplat în trecut - şi Secţia specială, desfiinşarea ei este prima încercare pentru noi - înseamnă că ne ratăm obiectivul pe Justiţie, însemană că toate celelalte domenii vor fi vulnerabile. Nu ştiu, poate unii au interesul să se întâmple lucrul acesta”.
Întrebat dacă ar lua în calcul o demisie, ministrul a răspuns: ”Mi-aş fi dat de zece ori demisia, până acum, dacă asta era o rezolvare. Dacă demisia mea rezolvă desfiinţarea secţiei Speciale şi alte probleme din Justiţie, nicio problemă, este un preţ pe care îl plătesc de zece ori, îl înmulţesc cu cât vreţi dumneavoastră, nu este o problemă, da, aş lua în calcul, dar nu văd în asta o problemă. Şi nu văd asta o rezolvare. Dialogul trebuie să fie cu colegii din UDMR. Să se hotărască dacă merg pe discursul din trecut, 2027 - 2018 când eram într-o luptă încrâncenată în Comisia Juridică”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.