Europarlamentarul SOS România Diana Şoşoacă a fost escortată joi afară din plenul Parlamentului European în timpul dezbaterii privind alegerea Ursulei von der Leyen. Şoşoacă şi-a pus botniţă, a strigat ”Aţi omorât oameni” şi ””Am fost votată de români”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anunţul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureşan, care a comentat că ”indisciplina şi încălcarea regulilor se sancţionează imediat”.
”S-a făcut se râs”, comentează Siegfried Mureşan, vicepreşedinte PPE.
Potrivit imaginilor distribuite de colegul d epartid al lui Şoşoacă, Luis Lazarus, aceasta a ridicat o icoană, strigând ”In God we trust!”.
 La părăsirea sălii, ea şi-a pus o botniţa şi a început să strige în limba  engleză ”Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români”.
A avut şi celebrul sac negru în care în timpul pandemiei afirma că erau puşi cei decedaţi din cauza COVID-19 şi pe care l-a prezentat şi în plenul Parlamentului de la Bucureşti. Când cineva a încercat s-i ia sacul, ea a refuzat să-l dea, spunând că este proprietatea sa.
”Aţi omorât oameni”, a mai acuzat ea.
 
Soarta politică a Ursulei von der Leyen este decisă joi, când Parlamentul European votează dacă o alege sau o respinge pentru un nou mandat de cinci ani ca preşedinte al Comisiei Europene, puternicul organism executiv al UE, relatează Reuters şi POLITICO.
Votul va determina dacă va exista continuitate în instituţia-cheie a Uniunii Europene într-o perioadă de provocări externe şi interne, una dintre aceste provocări fiind sprijinul tot mai mare pentru partidele politice de extremă dreapta şi eurosceptice din blocul celor 27 de ţări.
 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.