Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei PE pentru relaţiile cu Republica Moldova, afirmă marţi că negocierile de aderare cu Republica Moldova trebuie susţinute prin creşterea asistenţei financiare din partea Uniunii Europene, el arătând că necesarul financiar poate fi folosit pentru a continua cu reformele, a întări economia şi a creşte bunăstarea oamenilor. ”Orice euro în plus alocat poate face diferenţa în Moldova”, a ţinut să precizeze Mureşan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începem astăzi, în mod oficial, primele runde de negocieri interguvernamentale privind aderarea Republicii Moldova şi Ucrainei la Uniunea Europeană. Faptul că aceste negocieri au loc la doar doi ani de la acordarea statului de ţări candidate arată importanţa pe care o au Moldova şi Ucraina pentru siguranţa întregii Uniuni Europene. Ca preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, voi continua să susţin toate eforturile autorităţilor de la Chişinău în procesul de aderare. De asemenea, voi continua să fiu şi alături de oamenii din Ucraina care, prin lupta lor pentru pace, pentru libertate şi pentru un viitor european, apără întreaga Uniune Europeană”, spune Siegfried Mureşan într-o postare pe Facebook.

El arată că, în acelaşi timp, ”în cazul Republicii Moldova, consideră că instituţiile UE trebuie să susţină negocierile de aderare prin creşterea asistenţei financiare europene”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Am fost de nenumărate ori la Chişinău în ultimii doi ani de când Moldova a primit o perspectivă europeană. Am văzut în aceşti doi ani cum liderii politici proeuropeni, având resurse limitate, au reuşit progrese extraordinare în ceea ce priveşte modernizarea ţării şi implementarea reformelor cerute de Uniunea Europeană. Aceste eforturi trebuie răsplătite de instituţiile UE. De aceea, pe lângă decizia istorică de a incepe negocierile de aderare, aştept din partea Comisiei Europene să propună creşterea sprijinului financiar şi tehnic pentru Republica Moldova în următoarea perioadă. Concret, consider că Moldova merită un instrument de sprijin asemănător cu cel pe care l-am adoptat pentru Ucraina, dar proporţional cu dimensiunile şi nevoile ţării”, subliniază Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul PNL mai arată că necesarul financiar de care autorităţile din Moldova au nevoie pentru a continua cu reformele, a întări economia şi a creşte bunăstarea oamenilor este relativ redus comparativ cu bugetul UE. Dar orice euro în plus alocat poate face diferenţa în Moldova.

”Modernizarea Republicii Moldova şi creşterea bunăstării oamenilor este un proces care a început deja şi care se va accelera pe parcursul negocierilor de aderare. Astfel, oamenii din Moldova vor resimţi beneficiile integrării europene cu mult înainte de aderarea propriu-zisă. De aceea, ajutând mai mult Moldova acum, în procesul de aderare, ne asigurăm că economia ţării şi nivelul de trai al oamenilor vor fi mai aproape de nivelul mediu din UE la momentul aderării.", spune Mureşan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.