Europarlamentarul Siegfried Mureşan (PNL) a declarat, miercuri, că nu crede că se va crea un portofoliu pentru reconstrucţia Ucrainei şi un portofoliu de comisar pentru Apărare. El a menţionat că în domeniul politicii de vecinătate şi al apărării, România are avantaje competitive importante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu cred că se va crea un portofoliu pentru reconstrucţia Ucrainei. Cred că se va crea un portofoliu de comisar pentru Apărare, după cum a anunţat preşedinta Comisiei Europene”, a spus eurodeputatul PNL, în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că ”va fi un comisar special pentru pescuit, care este un sector important al UE”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Ucraina este un stat vecin foarte important, există un vicepreşedinte al Comisiei Europene, Înalt Reprezentant pe Politică Externă care se ocupă de Ucraina şi mai există un comisar european care se ocupă de vecinătate şi extidere, care se ocupă de asemenea de Ucraina”, a completat el.

Despre miza României, Siegfried Mureşan a spus că ”şi-ar dori să avem un portofoliu important, mai ales că am avut portofolii bune în ultimele trei mandate, politica regională şi de coeziune, agricultura şi acum transporturile”.

”Mi-aş dori să avem un portofoliu economic”, a mai afirmat Mureşan, adăugând că specific acel portofoliu economic de care vorbea premierul Ciolacu nucrede că îl vom obţine, fiind ”o carte perdantă” a şefului Executivului. Europarlamentarul a mai declarat că în domeniul politicii de vecinătate şi al apărării, ”România are avantaje competitive importante”. ”

Suntem vecini ai Ucrainei, ai Republicii Moldova şi ai statelor candidate din Balcanii din Vest, avem un cuvânt de spus”, a completat Mureşan.

”Ştiu că interesul pe acest domeniu este foarte mare, ştiu că sunt aproape zece state membre ale UE care au solicitat extinderea drept portofoliu. Cred că ar fi greu dar ştiu că România ar face o figură frumoasă în acel domeniu”, a mai spus el, adăugând că şi în domeniul apărării, am fost un membru serios şi de încredere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.