Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seară, după CEx, că nu va putea să accepte ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină ”o unealtă a sistemului odios”, el vorbind despre Klaus Iohannis, DNA, SPP. El a precizat că a spus la o întâlnire cu toţi colegii săi a doua zi după condamnare că, atât cât va mai fi în această funcţie, va lupta pentru ”a zdrobi acest sistem odios care distruge România”. La ieşirea de la şedinţa de astăzi, Gabriela Firea a declarat că a fost primul CEx al PSD în care s-a dezbătut serios, fără timorarea de până acum. Ea a precizat că în singur punct al scrisorii a fost supus votului, cel referitor la preşedintele PSD şi au fost 10 voturi ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate, 39 să continue şi o abţinere. Ea a spus că a fost şi propunere pentru a se vota excluderea sa din partid, dar nu s-a supus la vot, Dragnea şi Dăncilă considerând că nu e oportun. De asemenea, viceprim-ministrul Paul Stănescu a afirmat vineri seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că acest for este cel care va decide dacă îşi păstrează sau nu locul în Guvern, el spunând: „Dacă CEx-ul spune să plec, am plecat imediat”.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Membrii Comitetului Executiv al PSD au dat un vot de încredere pentru Liviu Dragnea, iar majoritatea a votat pentru susţinerea preşedintelui PSD. În şedinţa Comitetului Executiv al PSD, Liviu Dragnea ar fi făcut apel la unitate şi ar fi spus că nu renunţă la demersurile pentru modificare legilor justiţiei. Primarul Capitalei Gabriela Firea ar fi reiterat atacurile din ultima vreme şi i-ar fi reproşat modul discreţionar în care conduce partidul, în timp ce premierul Viorica Dăncilă, care a luat şi ea cuvântul în şedinţa CEx, ar fi susţinut că nu îşi dă demisia de la conducerea Guvernului. Social-democraţii iau în calcul organizarea unei alte şedinţe CEx săptămâna viitoare, pentru analizarea activităţii Guvernului şi a Parlamentului. Înaintea şedinţei, Gabriela Firea a spus că ea crede că se va propune excluderea sa din partid şi că se urmăreşte să fie daţi afară din Guvern Paul Stănescu şi Tudorel Toader. Liviu Dragnea a mers în sala în care are loc şedinţa CEx împreună cu Viorica Dăncilă, fiind însoţiţi de mai mulţi lideri de filiale.
Dragnea: Vom discuta despre remaniere după referendum; o să cer imperativ ca una dintre calităţile obligatorii pe care trebuie să le aibă miniştrii să fie buna comunicare, miniştrii care se tem de presă nu trebuie să fie în Cabinet
Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, vineri seara, că se va discuta despre remaniere într-o şedinţă a CEx ce va fi convocată după referendumul pentru revizuirea Constituţiei de la începutul lunii octombrie. Dragnea a spus că va cere ca una dintre calităţile pe care trebuie să le aibă un ministru să fie buna comunicare, argumentând că un ministru care se teme de presă nu are ce căuta în Executiv.
„În ceea ce priveşte remanierea, colegii au spus să discutăm după referendum. Oricum, o evaluare este în desfăşurare, apoi vom avea CEx în care vom hotărî cine va mai rămâne în Guvern şi cine nu. Ceea ce este foarte important, şi o să cer imperativ la acel CEx, este ca una dintre calităţile obligatorii pe care trebuie să le aibă membrii Guvernului este buna comunicare. Nu este un moft, ci este o obligaţie”, a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei CEx.
El a subliniat că miniştrii care se tem de presă nu au ce căuta în Executiv, pentru că ei trebuie să comunice şi nu mai vrea să fie „purtătorul de cuvânt al ministerelor”.
„Miniştrii care se tem de presă, care le e frică să meargă la emisiuni, nu trebuie să fie în Cabinet. Nu mai vreau să fiu purtătorul de cuvânt al ministerelor. Să comunice miniştrii”, a subliniat Dragnea.
Liderul PSD Liviu Dragnea spune că a refuzat să supună la vot excluderea din partid a Gabrielei Firea, aşa cum a propus primarul Sectorului 5 Daniel Florea, pentru că speră să nu mai iasă membri de partid să critice alţi membri sau chiar Guvernul. Dragnea a adăugat că poate este ultimul astfel de gest pe care îl face.
„Într-adevăr, domnul Daniel Florea a cerut excluderea Gabrielei Firea din partid. Da, am refuzat asta, cu speranţa spusă în timpul dezbaterilor că după această întâlnire toată lumea va înţelege că e bine totuşi să ne ocupăm de ceea ce am promis la alegeri, cu speranţa că începând de azi, de mâine, nu vor mai ieşi membri de partid să critice alţi membri de partid sau Guvernul. Mulţi au zis că sunt speranţe deşarte. Poate a fost ultimul gest pe care l-am făcut pentru că nu am vrut ca astăzi să împingem lucrurile la extrem. Sper să existe suficientă înţelepctiune şi lucrurile să reintre în normal”, a declarat Liviu Dragnea la finalul CExN.
Întrebat dacă este un avertisment, liderul PSD a spus că e doar un apel la responsabilitate.
„Să nu mai acceptăm de fiecare dată să iasă cineva să mai atace partidul, să nu o ţinem la nesfârşit cu discuţii interne în partid. Este un apel la responsabilitate”, a explicat Dragnea.
Dragnea, după CEx: N-o să pot să accept ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină o unealtă a sistemului odios
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seară, după CEx, că nu va putea să accepte ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină ”o unealtă a sistemului odios”, el vorbind despre Klaus Iohannis, DNA, SPP. El a precizat că a spus o la o întâlnire cu toţi colegii săi a doua zi după condamnare că, atât cât va mai fi în această funcţie, va lupta pentru ”a zdrobi acest sistem odios care distruge România”.
”S-au spus păreri, puncte de vedere, controverse, au discutat între ei, unii colegi s-au completat, alţii s-au contrat. Nu sunt absolut deloc de acord că e prima şedinţă în care discută serios în PSD. (...) Sigur că mi-aş dori şi le-am şi spus colegilor mei: nu vreau să mai avem astfel de şedinţe în care să vorbim despre că ar trebui să dezbatem în partid, dar de fapt nu dezbatem. (...) Cu toate că unii colegi au spus să nu facem niciun vot eu, n-am fost de acord pentru că s-a minţit prea mult, s-a manipulat prea mult în ultimele zile”, a afirmat Liviu Dragnea.
El a spus că în aceste zile majoritatea colegilor săi din CEx au avut întâlniri cu organizaţiile în judeţe, iar majoritea l-au sunat în timpul şedinţei şi l-au pus pe speaker să le spună câteva cuvinte şi să audă ce părere au. ”Toţi de unde am fost sunat mi-au cerut să nu care cumva să renunţ la funcţia de preşedinte PSD”, a adăugat Dragnea.
Liderul PSD a precizat că le-a vorbit azi colegilor săi despre motivele pentru care ar trebui să demisioneze.
”Unul dintre motive era că am deschis prea multe fronturi, cu Iohannis, DNA, SPP, Rezist. Am spus că eu niciodată n-o să pot să accept ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină o unealtă a acestui sistem odios. Am spus la o întâlnire cu toţi colegii mei în biroul meu a doua zi după condamnare că atât cât voi mai fi în această funcţie voi lupta pentru a zdrobi acest sistem odios care distruge România”, a afirmat Dragnea.
”Nu noi am deschis fronturile, ele erau deschide. Tot unul dintre colegii mei spunea că protocoalele sunt legale. Apoi a spus că nu sunt, apoi a zis că să nu mai vorbim despre ele, că plictisim poporul. Dar dacă nu vorbim, nu vom putea elimina aceste probleme din România. Poate consideră normală implicarea SRI în actul de justiţie. (...) Al doilea motiv este faptul că aş fi vulnerabil. I-am întrebat: dacă eu de mâine nu mai exist, nu mai am CNP, nu mai exist, de a doua zi acest sistem o să ia în braţe PSD, o să sprijine finalizarea legilor justiţiei? Nu”, a mai declarat liderul PSD.
Vicepremierul Paul Stănescu, întrebat dacă se teme că va fi remaniat: Dacă CEx-ul spune, am plecat imediat
Viceprim-ministrul Paul Stănescu a afirmat vineri seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că acest for este cel care va decide dacă îşi păstrează sau nu locul în Guvern, el spunând: „Dacă CEx-ul spune să plec, am plecat imediat”.
Întrebat dacă rămâne ministru în guvernul condus de Viorica Dăncilă, Paul Stănescu a răspuns: „CEx-ul spune lucrul ăsta, nu eu”.
El a fost solicitat să confirme informaţia potrivit căreia le-ar fi spus colegilor săi în timpul şedinţei că orice ordonanţă de urgenţă pe tema amnistiei şi graţierii ar putea duce la o cercetare penală, Paul Stănescu replicând: „Chiar nu ştiu despre ce vorbiţi”.
Paul Stănescu spune că a fost nominalizat ca ministru cu girul CEx şi că acelaşi for îl poate revoca.
„Dacă Cex-ul spune să plec, am plecat imediat” a mai spus Stănescu, întrebat dacă se teme că ar putea fi remaniat.
Gabriela Firea a declarat că a fost primul CEx al PSD în care s-a dezbătut serios, fără timorarea de până acum. Ea a precizat că în singur punct al scrisorii a fost supus votului, cel referitor la preşedintele PSD şi au fost 10 voturi ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate, 39 să continue şi o abţinere. Ea a spus că a fost şi propunere pentru a se vota excluderea sa din partid, dar nu s-a supus la vot, Dragnea şi Dăncilă considerând că nu e oportun.
”Au fost opinii pro şi contra demersului nostru. Primul câştig este acela că cred că a fost prima şedinţă de CEx în care s-au dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice toate probemele care ne frământă, nu a mai avut nimeni acea timorare care a fost până acum”, a declarat Gabriela Firea după şedinţa CEx.
”La finalul dezbaterilor, domnul preşedinte Dragnea a supus votului membrilor CEx doar un punct (al scrisorii - n.r.), doar cel referitor la domnia sa - au fost 10 voturi să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere”, a mai declarat Firea.
Ea a spus că a fost şi propunere pentru a se vota excluderea sa din partid, dar nu s-a supus la vot, Dragnea şi Dăncilă considerând că nu e oportun.
Gabriela Firea a mai spus că scrisoarea a fost asumată de 25 de colegi, iar astăzi votul şi-a spus cuvântul.
”Susţinem până la capăt, nu ne-am schimbat opinia”, a spus şi Paul Stănescu despre conţinutul scrisorii.
Şi Marian Neacşu a spus că mesajul este de unitate a partidului.
Membrii CEx au dat un vot de încredere pentru Liviu Dragnea; majoritatea a votat pentru susţinerea preşedintelui PSD - surse
Membrii Comitetului Executiv al PSD au dat un vot de încredere pentru Liviu Dragnea, iar majoritatea a votat pentru susţinerea preşedintelui PSD, au declarat pentru News.ro surse din partid.
Şedinţa CEx s-a încheiat cu votul referitor la Dragnea. Şedinţa a durat după mai mult de nouă ore.
CEx PSD: Dragnea ar fi făcut apel la unitate şi ar fi spus că nu renunţă la demersurile pentru modificarea legilor justiţiei; Gabriela Firea i-ar fi reproşat modul în care conduce partidul; un nou CEx, posibil săptămâna viitoare - surse
Potrivit unor surse din partid, liderul PSD Liviu Dragnea a luat primul cuvântul în şedinţa CEx care are loc vineri la Parlament şi ar fi făcut apel la unitate şi înţelegere. El le-ar mai fi spus membrilor Comitetului Executiv că nu renunţă la modificarea legilor justiţiei.
Premierul Viorica Dăncilă a luat şi ea cuvântul în şedinţă şi ar fi spus că nu îşi dă demisia de la conducerea Executivului.
Conform aceleiaşi surse, nu s-a discutat încă despre scrisoarea iniţiată de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, însă primarul Capitalei ar fi reluat atacurile din ultima vreme îndreptate către Liviu Dragnea şi i-ar fi reproşat modul discreţionar în care conduce PSD.
De asemenea, social-democraţii iau în calcul organizarea unei alte şedinţe CEx săptămâna viitoare, pentru analizarea activităţii Guvernului şi a Parlamentului.
Dragnea, întrebat dacă va propune excluderea din partid a contestatarilor săi: Nu, categoric nu!
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, dacă se va propune excluderea din partid a contestatarilor săi, aşa cum spunea Gabriela Firea, el declarând: "Nu, categoric nu".
Liviu Dragnea a mers în sala în care are loc şedinţa CEx împreună cu Viorica Dăncilă, ei fiind însoţiţi de mai mulţi lideri de filiale.
Dragnea nu a făcut nicio declaraţie.
El a răspuns, totuşi, la una din întrebările jurnaliştilor, respectiv dacă va propune excluderea din partid a contestatrilor săi. "Nu, categoric nu", a afirmat Liviu Dragnea.
Premierul Viorica Dăncilă, înaintea şedinţei PSD: Consider că lucrurile trebuie lămurite în CEx, mesajul meu îl voi da în CEx
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, înaintea şedinţei PSD programată pentru ora 12.30, că îşi va transmite mesajul în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, ea refuzând să facă alte declaraţii.
"Aşa cum am mai spus, consider că lucrurile trebuie lămurite în CEx, iar mesajul meu îl voi da în CEx", le-a spus jurnaliştilor premierul Viorica Dăncilă, înaintea şedinţei PSD, ea refuzând să facă alte declaraţii.
Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, înaintea CEx, că ea crede că se va propune excluderea sa din partid şi că se urmăreşte să fie daţi afară din Guvern Paul Stănescu şi Tudorel Toader, pentru că îl incomodează pe Liviu Dragnea.
”Am ajuns la execuţii publice, la linşaj, pentru că avem curajul să vedem altfel lucrurile şi să şi argumentăm. (...) Nu demisionăm, nu vrem să constituim altă formaţiune, nu mergem la alt partid”, a declarat Firea.
”Eu am o curiozitate, nu vă este teamă să vorbiţi cu noi? Am văzut că se spune despre noi că vrem să dăm o lovitură, să preluăm puterea după o baie de sânge. Eu cred că suntem persoane paşnice. Bine, eu am de la copiii mei nişte pistoale de jucărie, le putem aduce pe acestea”, le-a spus Firea jurnaliştilor. Ea a adăugat că este vorba despre ţară şi nu îşi permit să bagatelizeze problemele românilor. ”Cred că miza de astăzi este excluderea mea, pentru că am avut curajul să spun faptul că domnul Dragnea nu-şi mai respectă angajamentele. De asemenea, o miză foarte importantă este – anticipez, să dea Domnul să nu fie aşa – să fie daţi afară din Guvern doi miniştri foarte importanţi, care au început să-l incomodeze pe domnul Dragnea, domnul viceprim-ministru Paul Stănescu şi un alt ministru care îl deranjează din ce în ce mai mult, îl irită chiar, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Asta am ajuns, la execuţii politice, la execuţii publice, la linşaj. Suntem oameni de echipă, oameni de partid, noi nu ne vom da demisia, nu vrem să constituim o altă formaţiune politică, nu vrem să mergem într-un alt partid politic, suntem social-democraţi şi întotdeauna vom milita pentru unitatea echipei. Angajamentul nostru ca oameni politici este în primul rând faţă de ţară, faţă de cetăţeni şi apoi faţă de echipă şi mult mai apoi faţă de un singur om. Eu nu cred că am greşit cu ceva faţă de ţară, faţă de oraş, faţă de echipa PSD”, a mai spus Gabriela Firea.
Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Marian Neacşu, Nicolae Bădălău şi Marcel Ciolacu au venit împreună la şedinţa CEx.
Vicepremierul Stănescu: Nimeni nu va pleca din partid, chiar dacă se va încerca o excludere sau alta; problema aici este de management politic al partidului
Vicepremierul Paul Stănescu spune că nimeni nu va pleca din PSD, chiar dacă se va încerca excluderea unor membri. El a subliniat că singura problemă este cea de management al partidului.
"Ceea ce vreau să spun foarte clar este că nimeni nu va pleca din partid, chiar dacă se va încerca o excludere sau alta. Deci toată lumea rămâne în PSD, susţinem tot ce spune doamna primar general, aşa că nu este nicio problemă. Problemă este cea de management al partidului, pe care sper să o lămurim astăzi. Nu e vorba de aritmetică aici. Noi suntem nemulţumiţi de managementul politic pe care preşedintele Dragnea la această oră îl face”, a declarat vicepremierul Paul Stănescu înaintea şedinţei CEx.
Marian Oprişan: Este cel mai grav atac la adresa PSD din istoria partidului; minoritatea se va supune majorităţii
Vicepreşedintele regional al PSD Marian Oprişan a declarat, vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv, că are încredere în ”înţelepciunea colegilor”, iar la finalul zilei ”minoritatea se va supune majorităţii”. Oprişan a afirmat că ceea ce se întâmplă în prezent este ”cel mai grav atac la adresa PSD din istoria partidului”.
”Eu cred în înţelepciunea colegilor mei, PSD a demonstrat că poate să depăşească orice fel de criză, chiar şi crizele generate de duşmanii PSD”, a declarat Oprişan înaintea şedinţei Comitetului Executiv.
Întrebat cum se va termina ziua, Oprişan a spus: ”Minoritatea se va supune majorităţii. Majoritatea va decide astăzi ce este de făcut în continuare”.
Vicepreşedintele regional al PSD conideră că problemele ar trebui discutate în interiorul partidului, ceea ce se întâmplă în prezent fiind ”cel mai grav atac la adresa PSD din istoria partidului”.
De asemenea, Oprişan a spus că-l va susţine pe Liviu Dragnea, deşi ”nu moare de dragul acestuia”, dar vrea stabilitate şi continuarea programului de guvernare.
Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu recunoşte că există o problemă la nivel de partid, care ar trebui analizată serios şi pe care Liviu Dragnea "trebuie să o recepţioneze". Buzatu spune însă că şi cei care au ridicat problema ar trebui criticaţi pentru modul în are au făcut acest lucru, prin "acea scrisoare superficială”.
"Este clar că dacă s-a născut o asemenea problemă, ea trebuie examinată cu toată seriozitatea pentru că nu cred că fără niciun motiv, chiar dacă în unele cazuri sunt motive strict personale sau de relaţie interpersonală, s-a convocat o structură decizională a partidului. Eu sunt de părere că trebuie să analizăm această problemă, să vedem care sunt cauzele, să dăm dovadă de răspundere reală. Cred că am exclus ipoteza că ne excludem unii pe alţii din partid, după-aia plecăm şi de la guvernare aşa cum a făcut domnul Victor Ponta, scriind pe Facebook”, a declarat Dumitru Buzatu înaintea şedinţei CEx al PSD.
El mai spune că Liviu Dragnea trebuie să recepţioneze această problemă, însă ar trebui criticaţi şi cei care au ridicat-o pentru modul în care au făcut acest lucru, prin „acea scrisoare superficială”.
"E clar că a fost o problemă şi domnul Dragnea trebuie să o recepţioneze, dar cred că şi modul în care au ridicat problema, cu acea scrisoare superficială, cam trebuiesc şi ei criticaţi niţel”, a mai spus Buzatu.
Întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă ar fi potrivită ca lider de partid, preşedintele PSD Vaslui a spus că nu există un tipar exact al conducătorului PSD ca să poată spune dacă este sau nu potrivită.
Vicepreşedintele PSD Doina Pană spune că majoritatea organizaţiilor de partid din Transilvania au decis să îl susţină pe Liviu Dragnea la conducerea PSD, ea afirmând că nu este uşor de lucrat cu Dragnea, dar că nu poate fi ignorat faptul că PSD a câştigat zdrobitor cu el la conducere.
"Aseară ne-am întâlnit din Transilvania şi, cu trei excepţii, din 22 de organizaţii toţi sunt pentru a ne continua treaba. Atâta timp cât Parlamentul şi-a făcut treaba (...), atâta timp cât Guvernul îşi face treaba, ce ne-a apucat? Problemele din partid este normal să le discuţi în partid. Când Guvernul merge bine, când Parlamentul merge bine, de ce să ieşi public?", a declarat Doina Pană, vineri, la sosirea în Parlament înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.
Ea a mai spus că nu este uşor de lucrat cu Liviu Dragnea, dar că nu poate fi ignorat faptul că PSD a câştigat zdrobitor cu Liviu Dragnea la conducere. Doiana Pană a mai spus că singurul lucru cu care este de acord din ceea ce susţin contestatarii lui Liviu Dragnea este că ar fi nevoie de "o conducere mai colectivă" a partidului.
"Ce nu te omoară te întăreşte şi cred că partidul va ieşi întărit, chiar dacă unii vor avea nemulţumiri. (...) Nu-i uşor de lucrat cu Liviu Dragnea, dar, în acelaşi timp, nu poţi să nu vezi ce s-a întâmplat cu acest partid de când e Liviu Dragnea la conducere. Noi am câştigat zdrobitor, cu un program de guvernare coordonat de Liviu Dragnea. (...) Poate că ar trebui să ne întâlnim mai des. Legat de o mai bună organizare, să ne întâlnim mai des, legat de, hai să zic, o conducere mai colectivă, da, au dreptate. În rest, eu nu pot nimic de acolo să susţin", a mai spus vicepreşedintele PSD.
Comitetul Executiv Naţional
Comitetul Executiv ar urma să tranşeze tensiunile apărute în partid după ce Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu au semnat o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor. Scrisoarea care îi are printre semnatari pe Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, ar fi asumată de până la 30 de lideri din CEx. Ţuţuianu spune că şi 50 de parlamentari ai partidului ar fi semnat-o, iar deputatul PSD de Botoşani Răzvan Rotaru afirmă că 80 de deputaţi susţin demersul.
Semnatarii propun asigurarea interimatului conducerii PSD de către Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al partidului, până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.
Cei trei susţin democratizarea vieţii interne de partid şi asigurarea funcţionării statutare a structurilor interne (Birou Permanent Naţional, Comitet Executiv, Consiliul Naţional, Departamente etc.).
Aceştia vor menţinerea coaliţiei PSD-ALDE şi negocierea susţinerii parlamentare a Guvernului de către UDMR, minorităţi naţionale, parlamentari independenţi.
Comitetul Executiv Naţional este organul de conducere şi de decizie al partidului care coordonează activitatea acestuia între şedinţele Consiliului Naţional şi este constituit din: membrii Biroului Permanent Naţional cu drept de vot; liderii grupurilor parlamentare; liderul PSD din Parlamentul European; preşedinţii organizaţiilor judeţene/de sector ale PSD; preşedintele organizaţiei municipale PSD Bucureşti; preşedinte PSD Diaspora; preşedinte PSD Republica Moldova; preşedinţi ai TSD, OFSD, OPSD, LAL, PES activists.
Comitetul Executiv Naţional are printre atribuţii: hotărăşte asupra propunerilor de dizolvare a Consiliului sau a Biroului/Comitetului Executiv al organizaţiei locale, după caz, pentru încălcarea gravă a prevederilor Statutului, desemnează conduceri interimare si stabileşte măsuri pentru organizarea de noi alegeri în organizaţia respectivă; soluţionează contestaţiile formulate împotriva hotărârilor pronunţate de Consiliile organizaţiilor judeţene sau a organizaţiei municipiului Bucureşti; hotărăşte, în situaţii excepţionale, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD, sancţionarea cu excludere din partid a oricăruia dintre membrii PSD, cu 2/3 din voturile membrilor săi; la propunerea preşedintelui partidului, poate hotărî dizolvarea Birourilor Permanente ale organizaţiilor judeţene, de sector şi a municipiului Bucureşti.
De asemenea, Comitetul Executiv Naţional poate solicita şi convocarea Congresului extraordinar.
Preşedintele partidului este şi Preşedintele Comitetului Executiv Naţional.
Şedinţa Comitetului Executiv Naţional este statutară în prezenţa a 2/3 din numărul membrilor acestuia şi adoptă hotărâri cu votul majorităţii membrilor prezenţi.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.