Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, afirmă că decizia lui Mircea Geoană de a înregistra la OSIM marca ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE” este un gest 100% politic, deşi poziţia pe care o ocupă acum nu-i permite acest lucru. Această decizie va afecta nu doar cariera lui Geoană, dar şi credibilitatea României de a garanta politicieni serioşi. ”Un diplomat de carieră care încalcă reguli diplomatice elementare”, afirmă Pricopie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Remus Pricopie s-a referit la decizia lui Mircea Geoană de a înregistra la OSIM marca MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE” ca la un ”alt exemplu din categoria lucruri care NU se fac”.

”Un gest 100% politic, deşi poziţia pe care o ocupă acum nu-i permite acest lucru”, a scris Pricopie pe Facebook.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Acesta face referire la un articol din ”NATO Code of Conduct” care interzice activităţi ca cea pe care a întreprins-o Mircea Geoană.

”Iar acesta nu este singurul articol încălcat. Atunci când a candidat pentru poziţia de secretar general adjuct NATO, România a garantat, prin scrisorile de susţinere, că Mircea Geoană va acţiona cu profesionalism, onestitate şi integritate. Din păcate, prin acţiunile sale din ultimii aproximativ doi ani, Geoană ne arată că el chiar se consideră «pe persoană fizică» la NATO, înşelând încrederea ţării care l-a trimis la Bruxelles şi a colegilor din organizaţia în care (încă) lucrează. Acest comportament lipsit de responsabilitate îl va afecta şi pe el (nimeni, niciodată, nu-l va mai lua în calcul pentru o altă funcţie de un asemenea nivel), dar şi pe noi, ca ţară, punând sub semnul întrebării capacitatea României de a garanta pentru diplomaţi serioşi”, a mai scris Pricopie.

El apreciază că ”Mircea Geoană, diplomat de carieră, încalcă reguli diplomatice elementare”.

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a depus cerere la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru înregistrarea mărcii ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.