Copreşedinta REPER Ramona Strugariu a declarat, joi, că sunt doar şapte propuneri de femei comisar european, până în acest moment, în condiţiile în care preşedinta Comisiei Europene şi-a propus o agendă de egalitate de gen. Ea a precizat că mai importante decât numele sunt portofoliile, adăugând că nu ştie de ce nu cerem cu mai mult curaj şi alte portofolii, de exemplu energia sau piaţa internă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Copreşedinta REPER a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News, despre propunerea de comisar european, că sunt doar 7 propuneri de comisari femei, până la acest moment, din ţartea statelor UE.

”Şi-a propus Comisia o agendă de egalitate de gen. Sunt doar şapte propuneri de femei, până în acest moment, sunt 13 propuneri care vin doar din partea popularilor europeni, e un dezechilibru acolo, va fi foarte interesantă cofiguraţia finală a Comisiei Europene”, a precizat Strugariu.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ea a menţionat că, prin propunerea lui Victor Negrescu, premierul Ciolacu a ignorat solicitarea preşedintei Comisiei Europene, care a spus foarte clar că vrea propuneri o femeie şi un bărbat. ”Mai importante decât numele sunt portofoliile pe care le negociem”, a completat ea. Potrivit Ramonei Strugariu, şi Austria, şi Letonia dar şi Olanda vizează portofolii economice, ca şi Belgia şi Grecia, în timp ce agricultura este solicitată de Luxemburg.

”Agricultura este un portofoliu important pentru România, cu condiţia să putem să punem nişte nume serioase pa masă, iar extinderea cred că este foarte importantă, deasemenea, a cerut-o Ungaria, deja, sper că lucrurile acestea le ştie guvernarea, când se duce să negocieze”, a mai declarat Ramona Strugariu.

”Nu ştiu de ce nu cerem cu mai mult curaj şi alte portofolii, de exemplu energia”, a subliniat Strugariu, precizând că alte portofolii pe care le-am putea viza sunt relaţiile comerciale, piaţa internă.

”Greu de discutat despre asemenea portofolii în absenţa unor nume notabile care să ducă nişte responsabilităţi foarte grele pentru următorii cinci ani”, a mai arătat copreşedintele REPER.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.