PSD anunţă că va vota în Parlament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari şi solicită PNL să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral, precizând că nu le blochează nimeni proiectele de lege. Social-democraţii acuză că reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor ţine la sertar un amendament privind actualizarea pensiilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”PSD anunţă că va vota în Parlament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari. Totodată, PSD solicită PNL să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral! Nu le blochează nimeni proiectele de lege. Singurii care sabotează rezolvarea situaţiei sunt chiar liberalii, care s-au încurcat în iniţiativele depuse în Parlament, pe această temă”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Social-democraţii arată că, încă din luna aprilie, reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor ţine la sertar un amendament privind actualizarea pensiilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate (PL-x nr. 262/2024 Lege pentru aprobarea OUG 26/2024)”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Fără nicio o explicaţie, luni de zile, reprezentantul PNL a refuzat să trimită acest amendament la Plen, pentru votul final. Pe de altă parte, într-un demers pur electoral, la începutul lunii septembrie, PNL a depus o altă iniţiativă în Parlament cu un conţinut similar, cu singurul scop ca semnăturile PNL să fie pe actul normativ care rezolvă problemele pensionarilor militari (Pl-x nr. 540/2024 pentru modificarea Legii 223/2015)”, arată PSD, arătând că ”tot PNL şi-a blocat propria iniţiativă, după ce preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a agreat în Coaliţie realizarea unui alt proiect de lege, cu acelaşi obiect, care să fie semnat de liderii celor două partide aflate la guvernare”

. ”Prin urmare, domnule Ciucă şi stimaţi liberali, nu vă mai bateţi joc de pensionarii militari! Daţi drumul propunerilor legislative pentru a primi votul final! PSD va vota pentru actualizarea pensiilor militare”, mai afirmă PSD. 

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, afirmă, miercuri, că ”PSD rămâne partidul stat, un partid care refuză să facă dreptate românilor”, întrucât a refuzat să sprijine adoptarea în regim de urgenţă a proiectului de lege care vizează pensionarii militari. 

”PNL a iniţiat un proiect de lege care aduce dreptate militarilor aflaţi în rezervă, prin eliminarea inechităţilor la pensiile acestora. Din păcate, în Parlament, colegii noştri de la PSD au blocat adoptarea acestui proiect refuzând să sprijine procedura de urgenţă”, a afirmat Ciucă.

El cataloghează ca find ”regretabil”că o astfel de iniţiativă este amânată din ”motive politice sau din orgoliu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.