Parlamentul European nu s-a opus Actului delegat al Comisiei privind „taxonomia verde”, arată un comunicat de presă al instituţiei. Acesta propune includerea, în anumite condiţii, a unor activităţi specifice din sectorul gazelor naturale şi cel al energiei nucleare în lista activităţilor economice durabile din punctul de vedere al mediului care fac obiectul aşa-numitei taxonomii a Uniunii Europene. Astfel, nu a fost întrunită majoritatea absolută a eurodeputaţilor necesară respingerii propunerii Comisiei. Dacă nici Consiliul nu formulează obiecţii, Actul delegat privind taxonomia va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2023.
Un număr de 278 deputaţi europeni au votat în favoarea rezoluţiei, 328 „împotrivă” şi 33 s-au abţinut. Ar fi fost necesară întrunirea unei majorităţi absolute de 353 de deputaţi europeni pentru a introduce un veto împotriva propunerii Comisiei. Dacă nici Parlamentul, nici Consiliul nu formulează obiecţii cu privire la propunere până pe 11 iulie 2022, Actul delegat privind taxonomia va intra în vigoare şi se va aplica de la 1 ianuarie 2023.
Regulamentul privind taxonomia face parte din Planul de acţiune al Comisiei privind finanţarea creşterii durabile. Regulamentul urmăreşte să stimuleze investiţiile ecologice şi să prevină dezinformarea ecologică (cunoscută şi ca „greenwashing”).
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.