Primarul municipiului Sfântu Gheorghe Antal Arpad afirmă că sesizarea ANI către Parchet în cazul său nu reprezintă începerea urmării penale şi nici inculparea sa şi că ”se bazează pe aşa-numite „indicii””. ”Aştept cu nerăbdare răspunsul Parchetului ca să avem oportunitatea să clarificăm această situaţie”, subliniază primarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Am constatat cu stupoare că ANI a sesizat parchetul cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire a unei infracţiuni.Am aflat asta şi eu din comunicatul transmis astăzi. Sesizarea făcută de ANI către Parchet nu reprezintă începerea urmării penale faţă de mine şi nici inculparea mea, ea se bazează pe unele aşa-numite „indicii”.  Aştept cu nerăbdare răspunsul Parchetului ca să avem oportunitatea să clarificăm această situaţie. Menţionez că demersul ANI a început ca urmare a unei plângeri depuse în anul 2020, în timpul campaniei electorale pentru alegerilor locale de către o persoană neidentificată care s-a folosit ilegal de identitatea unui coleg de al meu, care la rândul său a depus plângere şi a declarat oficial că identitatea lui a fost folosită ilegal”,  afirmă edilul. 
El precvizează că toate documentele au fost depuse de el în timp util la solicitarea Agenţiei încă la începutul acestui an.
”Aşa cum reiese şi din documentaţiile trimise în urma solicitărilor făcute de ANI, eu nu am participat la luarea deciziei, nu am emis niciun act administrativ, nu am încheiat un act juridic şi nu am emis o dispoziţie, respectiv nu am semnat contractele în această speţă. Mă surprinde decizia ANI de a nesocoti dovezile depuse şi de a emite o sesizare Parchetului pe baza unei plângeri întemeiate pe furt de identitate. Sunt convins că vom reuşi să clarificăm situaţia la nivelul Parchetului”.

ANI a anunţat vineri că a sesizat PICCJ cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire de către Antal Arpad Andras, primarul municipiului Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna, a infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

”În exercitarea atribuţiilor de serviciu, persoana evaluată a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru sine, respectiv a încheiat contracte de prestări servicii cu o societate cu punct de lucru activ în spaţiul comercial deţinut anterior de către societatea în cadrul căreia acesta deţine calitatea de asociat”, arată ANI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.