Candidatul USR la Preşedinţia României, Elena Lasconi, a declarat, într-un interviu difuzat sâmbătă, că, după scandalul din Piaţa Unirii între primarul general Nicuşor Dan şi reprezentanţi ai Primăriei Sector 4, s-a văzut ”ce poate însemna România cu PSD la butoane”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Întrebată în emisiunea Insider politic de sâmbătă, la Prima TV, cu ce imagine a rămas după disputa de la Piaţa Unirii, Elena Lasconi a răspuns că a fost ”un scandal în toată regula”.

”Noaptea ca hoţii? Şi nu a fost o dispută, a fost un scandal în toată regula, în care am văzut ce înseamnă, ce ar putea să însemne România doar cu PSD la butoane. Adică avize ilegale, construcţii ilegale, bani alocaţi peste noapte”, a răspuns Lasconi.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Liderul USR afirmă că ”e absolut incredibil cum au reuşit să facă un cadastru Apele Române, rapid, în condiţiile în care Apele Române nu se ocupă... Adică nu au aplecare spre zona asta”.

”Dar peste noapte vedem că i se serveşte primarului de la Sectorul 4 un cadastru ca să poată să înceapă lucrările. Adică avem aici... şi domnul Ciolacu, nu ştia nimic?”, a mai declarat Lasconi.

Ea a adăugat că edilii Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 şi Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, sunt ”ostaşi” care ascultă de Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

”Şi domnul Băluţă, şi domnul Negoiţă sunt ostaşi care ascultă de ordinele domnului Ciolacu. Este evident că ştia foarte bine lucrul ăsta”, a mai declarat preşedintele USR.

Lasconi afirmă că este incredibil ca preşedintele PSD, Marcel Ciolacu,  să nu fi ştiut nimic despre toate scandalurile din ultima perioadă: ”Domnul Ciolacu spune că nu ştia nimic nici de Nordis, cea mai mare ţeapă imobiliară, cred că din ultimii 35 de ani. E absolut incredibil, cum adică nu ştia? El spunea că atunci când l-a cunoscut pe Haissam era prea tânăr. Cine a numit-o pe doamna Vicol în fruntea Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, dacă nu domnul Ciolacu? Spune că nu avea nicio legătură, că s-au întâlnit în avion în drum spre Dubai. Nu-şi aminteşte că în urmă cu 3 ani a numit-o pe doamna Vicol sau şi atunci era prea tânăr domnul Ciolacu? El chiar crede că românii sunt proşti”.

Luni, timp de mai multe ore, primarul general al Capitalei şi echipe ale Poliţiei Locale a Muncipiului Bucureşti s-au aflat într-un conflict cu reprezentanţi ai Primăriei Sector 4 şi Poliţiei Locale Sector 4, acolo fiind prezente echipe ale Poliţiei Capitalei şi Jandarmeriei.

Scandalul a pornit de la şantierul deschis de Primăria Sector 4 pentru consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa, zona fiind îngrădită. Primăria Sector 4 a demarat lcurările în baza unei autorizaţii emise de către Primăria Sector 3.

Nicuşor Dan a emis o dispoziţie pentru îndepărtarea gardurilor şi a utilajelor din zonă, prefectul Capitalei anunţând că va ataca actul administrativ.

Deşi în repetate rânduri Nicuşor Dan a cerut intervenţia Poliţiei, instituţia a transmis că este un litigiu civil care trebuie tranşat în instanţă, echipele de intervenţie fiind în zonă doar pentru ca scandalul să nu escaladeze.

Ulterior, primarul Sectorului 4 a retras echipele din zonă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.