Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa în perioada 4-5 octombrie 2024, la Sommet-ul Francofoniei, care va avea loc în Republica Franceză. În cadrul reuniunii, România va promova propriile priorităţi în ceea ce priveşte situaţia politică şi de securitate din spaţiul francofon, reflectate în Rezoluţia care va fi adoptată cu prilejul reuniunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Administraţia Prezidenţiale anunţă că cea de a XIX-a Conferinţă la nivel înalt a şefilor de stat sau de guvern ai celor 88 de state membre cu drepturi depline, membre asociate şi observatoare ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) se va desfăşura sub titulatura „Creează, inovează şi întreprinde în limba franceză" ("Créer, innover, entreprendre en français").

”Participarea Preşedintelui României la această sesiune a Sommet-ul Francofoniei reprezintă o oportunitate de evidenţiere a contribuţiei ţării noastre la efortul global de transformare şi adaptare a multilateralismului, efort care priveşte şi OIF, într-un context marcat de provocări majore la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli”, se precizează într-un comunicat oficial.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

România va promova propriile priorităţi în ceea ce priveşte situaţia politică şi de securitate din spaţiul francofon, reflectate în Rezoluţia care va fi adoptată cu prilejul reuniunii.

”În contextul Sommet-ului Francofoniei, Preşedintele României va participa la o masă rotundă având ca temă integrarea tinerilor francofoni pe piaţa muncii şi la o dezbatere privind priorităţile politice din spaţiul francofon. Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis va prezenta viziunea de ansamblu a României privind perspectivele multilateralismului şi rolul OIF, cu accent pe răspunsul la provocările globale actuale, şi, de asemenea, pe importanţa acordată educaţiei în limba franceză şi inserţiei profesionale a tinerilor francofoni”, subliniază sursa citată. Preşedintele României, Klaus Iohannis, va pleda pentru consolidarea Francofoniei universitare şi ştiinţifice, care reprezintă una dintre contribuţiile majore ale ţării noastre la nivelul organizaţiei, în favoarea mobilităţii educaţionale şi profesionale a tinerilor vorbitori de limbă franceză din întreg spaţiul francofon, mai arată Administraţia Prezidenţială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.