Preşedintele Klaus Iohannis anunţă numele premierului desemnat, într-o declaraţie de presă, la ora 18:00, după consultările cu partidele parlamentare. Liderul liberal Ludovic Orban a anunţat, după întâlnirea cu preşedintele, că PNL l-a propus ca prim-ministru tot pe el, conform deciziei Consiliului Naţional al formaţiunii şi că liberalii susţin organizarea anticipatelor. El a anunţat că luni conducerea PNL decide componenţa Guvernului şi programul de guvernare, iar săptămâna viitoare au loc discuţiile pentru strategia de declanşare a anticipatelor. Imediat după PNL, Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanţii PSD, care, împreună cu Pro România, îl propun pe Remus Pricopie pentru funcţia de premier. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat după întâlnire că ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale în situaţia în care preşedintele Klaus Iohannis îl va propune tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de prim ministru. Liderul USR Dan Barna a declarat, după întâlnirea cu preşedintele Iohannis, că Alianţa USR - PLUS l-a propus pe Dacian Cioloş pentru postul de premier. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi după-amiază, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că formaţiunea pe care o reprezintă nu are o propunere pentru funcţia de premier, dar este deschisă la discuţii cu celelalte partide astfel încât să se ajungă la "o soluţie de stabilitate”. Preşedintele ar putea face joi seară anunţul privind numele prim-ministrului desemnat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - Preşedintele Klaus Iohannis face o declaraţie la ora 18:00, fiind aşteptat anunţul referitor la premierul desemnat.
UPDATE: Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că formaţiunea politică pe care o conduce nu îl va vota pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier, spunând că "ar fi total ilogic şi ridicol" să facă acest lucru. În ceea ce priveşte organizarea de alegeri anticipate, Ponta spune că acest lucru depinde, în prezent, exclusiv de PSD, care deţine majoritatea în Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului.

Fostul premier Victor Ponta a anunţat că i-a propus preşedintelui Iohannis să-l desemneze pe Remus Pricopie pentru funcţia de prim-ministru al unui guvern "de uniune naţională în care domnul Pricopie să-şi aleagă miniştrii cu care să ne treacă peste o perioadă evidentă de criză politică, care poate degenera într-o criză economică şi socială”.

Ponta a făcut, joi, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, comparaţia între situaţia în care România se află în prezent şi situaţia din 2009, când preşedintele Traian Băsescu a refuzat nominalizarea lui Iohannis pentru funcţia de prim-ministru.

"Este recunoaşterea că un om poate să fie independent, să aibă principii şi să stea în picioare indiferent de politică. Ironia sorţii este că retrăim momentul 2009. (...) Mi-aş dori ca România să nu stea iarăşi patru luni, cinci luni, şase luni în criză pentru că vom plăti din nou un cost ca şi în 2010”, a spus Ponta.

El a adăugat că Pro România va proceda la fel cum a procedat în noiembrie, şi anume nu va vota un guvern condus de Ludovic Orban pentru că acesta "nu poate să conducă în acest moment şi, în general, în niciun moment, România".

"Ar fi total ilogic şi ridicol ca, după ce nu l-am votat în noiembrie, să-l votăm în februarie pe domnul Orban. Mai ales că după cele trei luni până şi liberalii s-au convins să nu-l mai voteze. Doar nu ne-a convins pe noi, deodată, că-i bun de prim-ministru. Nici vorbă să-l votăm”, a declarat Ponta.

"Domnul Orban de 30 de ani nu doar jigneşte şi cântă la mandolină, mai face şi plângeri penale, a făcut şi familiei mele. Cred că orice i se întâmplă domnului Orban este justificat şi merită", a mai spus Ponta.

Liderul Pro România a mai declarat că i-a spus preşedintelui că în acest moment PSD singur, fără alte partide, deţine majoritatea în Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, iar în acest context organizarea de alegeri anticipate depinde de aceştia.

"Dacă vrea PSD-ul se fac anticipate, dacă nu vrea nu se fac pentru că au pârghiile regulamentare să amâne şi atunci cred că trebuie să avem un Guvern, cât mai repede”, a mai spus Ponta.

Ponta l-a elogiat pe Remus Pricopie, spunând că nu crede că preşedintele "are o problemă” cu acesta şi că decizia lui Klaus Iohannis cu privire la nominalizarea unui prim-ministru va fi una politică.

UPDATE - Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu afirmă, după întâlnirea cu preşedintele, că în mod "foarte clar” nu este de acord cu organizarea de alegri anticipate şi că susţine găsirea unei soluţii "care să dea un guvern până la alegerile la termen”. 
 
"Aş rezuma în două puncte poziţia ALDE. De la bun început i-am spus preşedintelui că nu suntem în favoarea alegerilor anticipate din două considerente: cel legat de ordin procedural, constituţional. (...) Consecinţele pe care le produce derularea procedurii de alegeri anticipate creează un imens blocaj administrativ, economic", a afirmat liderul ALDE, după consultările de la Cotroceni.
 
Tăriceanu a spus că "economia de timp la care se ajunge este un nesemnificativă în final”, deci pentru alegeri anticipate s-ar face "o tevatură uriaşă pentru un câştig care nu este semnificativ”.
 
Liderul ALDE a adăugat că formaţiunea politică pe care o conduce nu are o propunere de prim-ministru, dar că are "toată deschiderea de a discuta cu partidele găsirea unei soluţii de agregare a unei majorităţi" care să susţină un premier.
 
Tăriceanu a catalogat drept o situaţie "nefirească” atitudinea PNL care a anunţat că nu va vota un guvern condus de Ludovic Orban.
 
El a susţinut că, dacă o primă propunere a lui Ludovic Orban nu va fi acceptată de Parlament, o a doua propunere a premierului demis "ar adânci criza”.
 
El a spuns că doreşte "o soluţie politică care să dea stabilitate”. 
 
Tăriceanu a mai declarat că nu este cea mai bună soluţie aceea ca ţara să fie condusă de un guvern "demisionar” pentru că acesta are puterile "amputate”, liderul ALDE pledând pentru ideea unui executiv cu puteri depline de exercitare a mandatului. 
 
Întrebat dacă în opinia sa ar mai fi posibilă alegerea primarilor din două tururi de scrutin, Tăriceanu a spus: "Fără să consideraţi că este un verdict categoric, nu ştiu dacă procedurile necesare adoptării unei ordonanţe de urgenţă în bună formă au fost îndeplinite. (...) Lucrul acesta nu pot eu să-l hotărăsc şi în cazul în care situaţia este de lipsa avizului conform ordonanţa nu are valabilitate”.
 
UPDATE- Deputatul PMP Marius Paşcan a declarat, la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că, în opinia formaţiunii,"nu există justificat un temei rezonabil, raţional pentru a forţa alegeri anticipate". "Noi pledăm pentru alegeri la termen, dar nu ne ferim, nu ne temem de posibile alegeri anticipate", a spus el.
"Noi susţinem în continuare reducerea numărului de parlamentari la 300, conform referendumului exprimat de români, avem şi un proiect legislativ în acest sens. De asemenea, susţinem în continuare eliminarea pensiilor speciale, s-a făcut un mic pas doar în acest sens, este un orizont de aşteptare al românilor major în această direcţie, pensiile speciale sunt furt. De asemenea, susţinem alegerea primarilor în două tururi de scrutin, avem un proiect legislativ în acest sens încă din anul 2016 înregistrat la Parlamentul României, a fost adoptat tacit de Senatul României şi este blocat din cauza PSD", a amintit Marius Paşcan, joi, după consultările cu şeful statului.

El a mai vorbit despre un proiect legislativ privitor la eliminarea subvenţiilor pentru partidele politice, care "trebuie să trăiască din cotizaţiile membrilor, iar cele circa 70 de milioane de euro alocate partidelor politice pot foarte bine să fie translate în temeiul alocaţiilor necesare pentru copii şi în zona socială".

Marius Paşcan a precizat că PMP este împotriva alegerilor anticipate.

"Sunt câteva luni până la alegerile locale. Cred că tocmai din acest motiv nu există justificat un temei rezonabil, raţional pentru a forţa alegeri anticipate. Noi pledăm pentru alegeri la termen, dar nu ne ferim, nu ne temem de posibile alegeri anticipate. Noi pledăm pentru alegeri la termen. (...) Primează nevoia de stabilitate a ţării. Câtă vreme colegii parlamentari de la alte formaţiuni politice, în special parteneri ai noştri din guvernarea de până acum, au susţinut că votează împotriva propriului guvern, nu avem cum să consimţim la un astfel de demers, ar fi descalificant pentru PMP. Noi rămânem consecvenţi angajamentelor pe care le-am asumat”, a mai spus deputatul PMP.

 
UPDATE - Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că Uniunea nu va constitui o majoritate în jurul candidatul PSD la funcţia de premier şi nici nu va propune un prim-ministru. El s-a referit la Ludovic Orban, propus pentru această funcţie de către PNL. "Dacă el a avut 261 de voturi împotrivă, în mod logic şi raţional nu are cum să aibă poimâine 233 de voturi pentru, dar în România se mai întâmplă şi astfel de surprize", consideră Kelemen.

"Am spus că nu vom constitui o majoritate în jurul candidatului Partidului Social Democrat la funcţia de prim-ministru. Este o chestiune pe care noi am spus-o şi ieri şi alaltăieri, votul pe moţiune de cenzură era pentru a bloca schimbarea sistemului electoral privind alegerea primarilor, nu era pentru un alt proiect politic. Şi am spus că nu avem o propunere pentru funcţia de prim-ministru", a afirmat Kelemen Hunor, joi după-amiază, la ieşirea de la consultările cu şeful statului.

El a spus că modificarea sistemului privind locul unde votează cetăţenii nu se poate accepta.

"În România avem un sistem pentru alegeri parlamentare bazat pe liste judeţene, mandatele în fiecare judeţ sunt calculate în funcţie de numărul de locuitori din judeţul respectiv. Dacă fiecare votează acolo unde doreşte, se bulversează totul", a susţinut el.

Potrivit lui Kelemen, UDMR consideră că organizarea de alegeri anticipate în aceeaşi zi cu locale nu este constituţională.

"Aşteptăm desemnarea din partea preşedintelui. Dacă am înţeles bine de la colegii din Partidul Naţional Liberal, atunci propunerea lor a fost Ludovic Orban. Dacă el a avut 261 de voturi împotrivă, în mod logic şi raţional nu are cum să aibă poimâine 233 de voturi pentru, dar în România se mai întâmplă şi astfel de surprize", a afirmat Kelemen.

Kelemen Hunor a mai spus că UDMR susţine alegerile anticipate.

UPDATE - USR l-a propus pe Dacian Cioloş pentru postul de premier, conform anunţului făcut de liderul partidului Dan Barna, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis. Barna a precizat că miza rămân anticipatele şi că Iohannis a reiterat, în discuţiile cu USR, că respinge orice variantă de Guvern PSD.
"Vom susţine scenariul alegerilor anticipate. Vom vota împotriva învestirii, ne vom asigura că următorul guvern nu va avea susţinere în Parlament astfel încât să facem următorul pas, cel de-al doilea pentru anticipate. I-am făcut şi două cereri foarte clare pentru scenariul de care a vorbit preşedintele şi aseară în declaraţie şi astăzi în cursul întâlnirii, scenariul în care majoritatea toxică din Parlament blochează proiectul anticipatelor. Dacă acest proiect nu se va realiza, i-am solicitat preşedintelui ca, indiferent de premierul pe care îl va desemna, să se asigure că acesta va avea în programul de guvernare asumat ca punctul unu alegerea primarilor în două tururi, ordonanţă de urgenţă prin care să revenim la alegerea primarilor în două tururi", a spus Dan Barna, după consultările de la Cotroceni.
 
El a afirmat că a doua solicitare a fost aceea ca "USR să facă efectiv parte din propunerile de guvern care s-ar realiza în cazul în care nu avem anticipate, tocmai pentru a ne asigura că acest obiectiv al primarilor în două tururi devine o realitate".
 
"Am făcut şi propunere de premier, nu este nicio surpriză, propunerea de premier a alianţei USR-PLUS este Dacian Cioloş", a subliniat el.
 
Potrivit lui Barna, preşedintele intenţionează să respingă orice guvern propus de PSD. 
 
Întrebat dacă PNL e partid blatist sau partid partener, Barna a replicat: "Vreau să fac o distincţie importantă. Negocierile, înţelegerile politice între partide sunt legitime oriunde în societate, oriunde pe glob, însă când aceste negocieri sunt împotriva intereselor cetăţenilor, sunt interese pur politicianiste sau înţelegeri pur politicianiste, atunci vorbim de blat".
 
"În momentul de faţă întrebarea pe care şi-o pun toţi românii este e sau nu blat între PSD şi PNL. În momentul de faţă, PNL va trebui să dea dovadă în perioada următoare că această dezvoltare de scenarii pe care o experimentam cu toţii nu e parte a unui blat, ce este parte a contextului politic actual şi a forţei pe care PSD o are nemeritat în Parlament. Din această perspectivă ne aşteptăm ca în situaţia în care rămânem cu primari într-un singur tur, să vedem că acolo unde sunt necesare colaborări locale pentru a scăpa de PSD, PNL este deschis la aceste colaborări. Ar fi cel mai clar mesaj că nu suntem în secvenţa unui blat, ci suntem pur şi simplu într-o secvenţă în care încercăm să scăpăm România de PSD", a mai spus el.
UPDATE - Delegaţia USR se întâlneşte cu preşedintele Iohannis.
UPDATE - ”Am luat act din presă de autopropunerea domnului Orban din nou de a fi prim ministru. După ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moţiune de cenzură nu ştiu cât de legală este tot propunerea domnului Orban de a fi prim ministru, vom vedea, nu sunt specialist în Constituţie, dar vom cere lămuriri până să ajungem la un voT în Parlament. Domnul Orban dovedeşte că în continuare nu iese din logica abuzului de putere a ordonanţelor date noaptea fără avize şi a încălcării Constituţiei. Domnul Ludovic Orban ar trebui să respecte Parlamentul şi legile ţării şi mai ales Constituţia” a declarat Marcel Colacu joi, la finalul consultărilor dintre PSD şi şeful statului.
Acesta va precizat că, după ce l-a propus pe Remus Pricopie pentru funcţia de prim ministru, PSD aşteaptă decizia lui Klaus Iohannis.
„Momentan, decizia aparţine preşedintelui României. Preşedintele decide cât de scurtă sau lungă este această criză guvernamentală” a mai spus Ciolacu.
Întrebat dacă ia în calcul o sesizare a CCR în situaţia în care preşedintele îl va propune premier tit pe ludovic Orban preşedintele interimar al PSD a răspuns afirmativ. 
 
„Aşteptăm decizia preşedintelui României şi o să venim cu decizia PSD, am convocat deja colegii mei de partid luni, într-o şedinţă” a spUs el 
Acesta a precizat că PSD are un „plan comun” cu Pro România. 
 
Ciolacu spune că PSD este de acord„cu orice variantă” în ceea ce priveşte organizarea alegerilor, dar „respectând legea şi Constituţia României”.
Ciolacu a afirmat că „corect şi constituţional” ca legislaţia electorală şi foe schimbată în persctiva alegerilor din 2024.
UPDATE - Delegaţia PSD a ieşti de la consultările cu preşedintele Iohannis. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, despre propunerea ca Remus Pricopie să fie premier: Preşedintele a luat act de propunerea noastră”.
UPDATE - Ludovic Orban a anunţat că luni va fi o şedinţă în conducerii liberale în care va fi luată decizia privind componenţa guvernului şi programul de guvernare.
”Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toţi partenerii care au fost alături de noi şi care sunt alături de noi pentru a stabili o strategie comună de declanşare a alegerilor anticipate”, a afirmat Orban.
UPDATE - Delegaţia PNL a ieşit de la consultări după 25 de minute, preşedintele partidului reluând afirmaţiile referitoare la nominalizarea sa pentru postul de premier din partea partidului şi la decizia de a susţine demersurile pentru anticipate.
”Propunerea PNL este în persoana mea”, a declarat Orban.
 
Constituţia e foarte limpede, preşedintele are atributul constituţional de a propune premierul, a subliniat liderul PNL.
”Nu e niciun partid care să deţină majoritatea absolută din Parlament. Preşedintele decide persoana candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Am studiat prevederile regulamentare”, a precizat premierul demis.
El a mai declarat că nu are încredere în PSD, dar are încredere în cetăţenii români, în partenerii care au fost alături de Guvern în ultima perioadă.
UPDATE - Ludovic Orban a declarat, joi, că obiectivul Partidului Naţional Liberal în următoarea perioadă este acela de a face posibile alegerile anticipate, "de a contribui la îndeplinirea condiţiilor constituţionale, care să permită preşedintelui României, Klaus Iohannis, dizolvarea actualului Parlament şi acordarea posibilităţii românilor de a-şi alege un Parlament care să îi reprezinte cu adevărat".
"Propunerea de prim-ministru, normal, este conformă cu hotărârea Consiliului Naţional al PNL, propunerea de premier al PNL este în persoana preşedintelui Partidului Naţional Liberal, subsemnatul Ludovic Orban. De asemenea am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui, de convocare a alegerilor anticipate, iar în acest sens aşa decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate", a spus Orban.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, pentru consultări, cu reprezentanţii PNL.

Propunerea acestora de premier este Ludovic Orban. Anterior, liberalii se reunesc într-o şedinţă care are loc la sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

Miercuri seară, premierul demis, Ludovic Orban, a afirmat din nou că PNL nu va vota învestirea niciunui nou Guvern, având ca scop grăbirea procedurilor pentru respingerea a două guverne în 60 de zile, în vederea declanşării alegerilor anticipate.

De la ora 12.45, Klaus Iohannis se întâlneşte cu reprezentanţii PSD. Aceştia, împreună cu Pro România (Grupul Pro Europa), programat la consultări la ora 16.30, îl vor propune pe Remus Pricopie pentru funcţia de premier.

Miercuri seară, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a afirmat că este posibil să prezinte preşedintelui şi lista cu 233 de semături care să demonstreze că cele două formaţiuni deţin majoritatea necesară pentru învestirea unui guvern condus de Pricopie.

Ciolacu a afirmat că o eventuală nominalizare a lui Ludovic Orban, după ce tocmai a fost demis, ar fi neconstituţională, lăsând să se înţeleagă că-şi va folosi calitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru a face o sesizare în acest sens la Curtea Constituţională. 

”Eu nu ştiu cât este de constituţională o propunere a lui Ludovic Orban. Există suspiciuni de neconstituţionalitate ca preşedintele să desemneze tot pe domnul Orban premier. (....) Am aceste atribute conferite de lege, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, să fac anumite sesizări, anumite conflicte de natură constituţională, Curţii Constituţonale. Nimeni nu poate să intre la un vot, până nu lămurim dacă lucrurile sunt legale sau nu”,  a afirmat Ciolacu, la Digi 24.

De la 13.30, sunt aşteptaţi la consultări reprezentanţii USR. Liderul Dan Barna a precizat că  USR îşi doreşte alegeri anticipate şi nu va vota învestirea unui nou guvern.

În schimb, dacă nu se întruneşte majoritate pentru declanşarea alegerilor anticipate, Barna a afirmat că susţine un guvern care ar avea mandatul de a emite o OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.

”La consultările de la Cotroceni, delegaţia USR îi va comunica şefului statului faptul că Alianţa USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniştri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dan Barna.

Delegaţia USR va fi formată din Dan Barna, Cătălin Drulă, Cristina Prună, Stelian Ion şi Ionuţ Moşteanu.

De la 14.15, sunt programaţi la consultări reprezentanţii UDMR, care, deşi au votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, au anunţat că nu doresc să formeze o nouă majoritate.

”Nu vrem să formăm o nouă majoritate în Parlament. (...) Nu vom avea o propunere de premier, vom aştepta pe cine va propune preşedintele pentru această funcţie”, a transmis, miercuri, Kelemen Hunor.

Partidul Mişcarea Populară va merge la consultările de la Cotroceni la ora 15.00. Eugen Tomac a afirmat că, în loc de două tururi pentru alegerea primarilor, România intră în al doilea an de criză.

”Nu-i înţeleg deloc pe cei care împing ţara din nou în criză politică, fără a se gândi la consecinţă”, a transmis Tomac, care precizează că doar alegerea primarilor în două tururi poate trimite PSD în opoziţie în mod real.

Liderul PMP consideră că partidele antiPSD ”sunt obligate să meargă cu candidaţi comuni peste tot”, altfel nu au nicio scuză.

În legătură cu mandatul cu care se prezintă la consultări, Tomac nu a făcut precizări.

De la 15.45 se vor afla la discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis reprezentanţii ALDE. În cursul zilei, aceştia se vor reuni în şedinţă pentru a decide mandatul cu care se vor prezenta la Cotroceni. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, la Antena 3, că nu exclude ca ALDE să meargă la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier.

De la 16.30, sunt programaţi la discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis reprezentanţii Pro România, care-l susţin pe Remus Pricopie.

”Ca să scăpăm de gelozii şi de rivalităţi politice, pe care le avem (...) venim cu o persoană, un om care nu e nici în echipa lui Dragnea, nici ciumă roşie, nici vorbă de aşa ceva. Dacă avem majoritate, lucru care se va dovedi, sper să mergem cu 233 de semnături”, a spus, miercuri, Victor Ponta, într-o declaraţie de presă comună cu Marcel Ciolacu.

De la 17.15, Iohannis se va întâlni cu Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi, cel mai probabil, joi seară va anunţa propunerea de premier.

Guvernul Orban a fost demis miercuri ca urmare a adoptării moţiunii de cenzură iniţiate de PSD, cu 261 de voturi ”pentru”.

Conform legii fundamentale, după căderea Guvernului, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Articolul 89 din Constituţie prevede că după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

Astfel se va deschide calea alegerilor parlamentare anticipate, dorite atât de preşedinte, cât şi de PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.