Preşedintele Klaus Iohannis a plecat marţi, spre SUA, unde participă la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care va avea loc la Washington, D.C, din Sibiu, cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg, potrivit site-ului specializat în ştiri din domeniul aviaţiei Boarding Pass.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Boarding Pass, preşedintele României a plecat spre Statele Unite ale Americiii, unde participă la Summit-ul NATO, marţi, de la Sibiu, şi va zbura fără escală spre o bază aeriană din apropiere de Washington DC (SUA), cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg.
 
”Avionul va fi acelaşi cu care preşedintele ţării a mai zburat în mai 2024 tot la Washington DC (SUA), iar în anul 2023 a fost închiriat pentru deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), pentru "turneul african" din Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal (noiembrie 2023), dar şi în aprilie 2024 în Coreea de Sud”, arată sursa citată. 
 

Preşedintele Klaus Iohannis participă, în perioada 9-11 iulie 2024, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care va avea loc la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii.

Liderii NATO vor adopta decizii importante cu privire la consolidarea sprijinului pe termen lung pentru Ucraina, oferind mai multă predictibilitate acestuia şi vor agrea asupra întăririi şi a modernizării pe mai departe a posturii de descurajare şi apărare colective. În cadrul summitului, România va susţine pachetul de sprijin substanţial pentru Ucraina, va arăta că integrarea euroatlantică a Ucrainei în NATO este ireversibilă. În plus, va pleda pentru continuarea sprijinului în favoarea partenerilor vulnerabili ai NATO, în special pentru Republica Moldova.

Şi preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a plecat în SUA, unde participă la reuniunea preşedinţilor de Parlamente din statele membre ale Adunării Parlamentare a NATO


 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.