Premierul Nicolae Ciucă efectuează, joi, o vizită de lucru în Franţa, în cadrul căreia va depune, la sediul OCDE de la Paris, memorandumul iniţial privind aderarea la Organizaţie, va participa la Conferinţa de la Paris a Forumului Economic Internaţional al Americilor organizat la sediul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi la ceremonia de inaugurare a Pieţei George Enescu din Paris. Şeful Executivului se va întâlni şi cu reprezentanţii comunităţii române din Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
}n cadrul vizitei, Prim-ministrul României va avea o discuţie bilaterală cu Secretarul-General al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) Mathias Cormann şi va participa în calitate de invitat la reuniunea Consiliului OCDE care reuneşte ambasadorii statelor membre ale Organizaţiei şi al Comisiei Europene.  
 
De asemenea, Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa la ediţia 2022 a Conferinţei de la Paris, organizată de Forumul Economic International al Americilor, la sediul OCDE, urmând să susţină intervenţia introductivă din cadrul panelului cu tema Redefining Dialogue. 
 
Cu ocazia acestei vizite, Prim-ministrul va inaugura Piaţa George Enescu din Paris, omagiu adus compozitorului român care a trăit şi creat o parte importantă a operelor sale în cartierul (arondismentul 9) unde se află noua piaţă. 
 
Nicolae Ciucă va avea o întâlnire  şi cu comunitatea română din Paris, la sediul Ambasadei României. 
 
Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică este un for interguvernamental cu sediul la Paris care urmăreşte identificarea, diseminarea şi evaluarea aplicării politicilor publice optime pentru asigurarea creşterii economice, prosperităţii şi dezvoltării sustenabile în rândul statelor membre, precum şi la nivel global.
 
În prezent, OCDE are 38 de state membre, reprezentând democraţii consacrate şi economii consolidate. Împreună, statele membre OCDE asigură circa 70% din producţia şi comerţul global şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe. 
În strânsă colaborare cu autorităţile publice, actorii economici şi sociali, precum şi reprezentanţii societăţii civile, OCDE stabileşte standarde internaţionale şi se axează pe promovarea de politici care au incidenţă pe majoritatea aspectelor vieţii publice a cetăţenilor – de la îmbunătăţirea performanţei economice până la crearea de locuri de muncă, de la promovarea sistemelor educaţionale eficiente până la combaterea evaziunii fiscale internaţionale. OCDE facilitează schimbul de experienţă şi bune practici între ţări şi pune la dispoziţie datele, analizele şi expertiza proprie privind stabilirea politicilor publice. 
 
OCDE este un forum participativ, care dezbate experienţe naţionale, cu obiectivul de a determina cursul cel mai potrivit de acţiune pentru o anumită problemă.
 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat în urmă cu o zi, în şedinţa de Guvern, că va depune joi, la sediul OCDE de la Paris, memorandumul iniţial privind aderarea la Organizaţie, de care depinde coerenţa parcursului, astfel încât, în final să putem să facem parte din rândul ţărilor care asigură 90% din volumul total de investiţii străine la nivel mondial.

”Pe parcursul acestui an, în iunie am reuşit să obţinem aprobarea foii de parcurs. Iată că astăzi, până la sfârşitul anului, putem să anunţăm că mâine vom depune memorandumul iniţial, document foarte important de care depinde coerenţa parcursului până la momentul derulării etapelor de clarificare şi verificare pentru îndeplinirea standardelor OCDE, iar în final să putem să facem parte din rândul ţărilor care asigură 90% din volumul total de investiţii străine la nivel mondial”, a mai spus premierul Ciucă. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.