Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la extinderea terminalului aeroportului din Cluj, că este încă o dovadă că guvernarea Alianţei PSD-PNL este cea mai bună soluţie pentru a moderniza România folosind banii europeni, un proiect realizat cu fonduri europene, prin colaborarea între un ministru al transporturilor social-democrat şi o administraţie locală liberală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Eu nu consider această inaugurare drept un simplu eveniment protocolar. O văd mai degrabă ca pe o nouă mărturie că politica Guvernului României, de dezvoltare economică prin investiţii în infrastructură, este traseul cel mai eficient pentru România. Ceea ce inaugurăm azi nu este doar dovada concretă a progresului nostru tehnologic şi logistic, ci şi un catalizator major pentru creşterea economică a acestei zone”, a declarat premierul Ciolacu în cadrul evenimentului.

Potrivit premierului, extinderea acestui terminal reprezintă mult mai mult decât simpla adăugare de noi porţi şi facilităţi suplimentare pentru pasageri. ”Este cel mai clar semnal al faptului că economia se dezvoltă solid. În egală măsură, simbolizează deschiderea către noi oportunităţi economice şi consolidarea poziţiei judeţului ca un hub de transport regional”, a arătat el. Şeful Executivului a afirmat că în primul rând, zona va atrage un flux mai mare de turişti şi călători de afaceri.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Prin sporirea capacităţii de procesare a pasagerilor, mai multe companii aeriene vor fi încurajate să adauge destinaţii şi zboruri directe. Asta va face Clujul mult mai accesibil pentru întreaga lume. Iar creşterea numărului de vizitatori va avea un efect de domino asupra sectorului hotelier, restaurantelor şi comerţului local, va genera locuri de muncă şi va stimula consumul”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai afirmat că în al doilea rând, acest proiect este o investiţie strategică în infrastructură care va atrage aici noi fluxuri de investiţii.

”Sunt convins că va fi un imbold pentru alte companii din diverse industrii să îşi stabilească în Cluj sediile regionale sau chiar să îşi extindă operaţiunile. Acest fapt va duce la apariţia de noi locuri de muncă bine plătite, contribuind la creşterea nivelului de trai”, a arătat Ciolacu.

”În concluzie, extinderea terminalului aeroportului înseamnă mai mult decât îmbunătăţirea unei facilităţi de transport. Înseamnă un motor de creştere economică şi o fundaţie pentru un viitor mai prosper. Este şi un simbol al ambiţiilor noastre colective şi sunt convins că beneficiile acestei investiţii se vor resimţi, pe termen lung, în fiecare aspect al vieţii economice şi sociale”, a declarat premierul Ciolacu.

El a mulţumit tuturor celor implicaţi în acest proiect – de la proiectanţi şi constructori, la autorităţile locale, naţionale şi partenerii europeni. Fără efortul vostru comun, fără angajamentul şi profesionalismul echipelor care au lucrat aici, această realizare nu ar fi fost posibilă.

”Este un exemplu concret cum, prin cooperare şi viziune strategică, putem atinge obiective ambiţioase care contribuie la dezvoltarea România. Şi, mai ales, este un proiect realizat cu fonduri europene, prin colaborarea între un ministru al transporturilor social-democrat şi o administraţie locală liberală. Încă o dovadă că guvernarea Alianţei PSD-PNL este cea mai bună soluţie pentru a moderniza România folosind banii europeni. Vă felicit, vă mulţumesc şi vă doresc mult succes!”, a spus Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.